Baskan Yalçin KAYÜ Kariyer Günleri'nde

Baskan Yalçin KAYÜ Kariyer Günleri'nde

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Mustafa Çikrikçioglu Meslek Yüksekokulu tarafindan düzenlenen “Kayseri Kariyer Günleri” programinda tecrübe paylasiminda bulundu.

KAYÜ 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen programa her iki meslek yüksekokulun yöneticilerinin yani sira akademik personeli ve ögrencileri katildi.

Programin açilisinda konusan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ercan Karaköse, “Talas Belediye Baskanimiz ögrencilere çok yakin ve egitim kökenli bir baskanimiz. Birçok faaliyetimize destek veriyor. Kendilerine katilimlarindan dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Baskan Yalçin, sözlerine, “Hepinizi alninizdan ve gönlünüzden öpüyorum” diyerek basladi.

Baskan Yalçin, programin resmiyet seklinde degil, hayatindan kesitler sundugu bir sohbet programi seklinde geçmesini arzu ettigini söyledi.

“Sizinle sohbet ederken, hayatinizda birkaç dönem sonrasina vurgu yapacagim” diyen Baskan Yalçin, “Hz. Ali’ye isnat edilen bir söz var. Akilli insan kimdir? diye sormuslar. Hz. Ali de ‘Tecrübelerinden istifade edendir’ demis. Ondan daha akilli insan kimdir diye sormuslar. Bu kez de ‘Baskasinin tecrübesinden istifade edene en akilli insan derim’ buyurmus. Kariyer günleri seklinde yapilan bu programlar sizlere birilerinin hayatindaki tecrübeleri yansitmak, yolunuzu kisaltmak için, yani Amerika’yi yeniden kesfetmenizin gerekmedigini söylemek için hazirlaniyor. Ben de bu nedenle kendi açimdan zor bir sey yapacagim. Size kendi hayatimi anlatacagim. Nasihat etmeden siz içinden mesaji çikarin. Böylelikle birbirimize faydamiz olur” seklinde konustu.

Verilen görevin hakkiyla yapilmasinin önemine dikkat çeken Baskan Yalçin, “Ögrenci ögrenciligin hakkini, ögretmen ögretmenligin hakkini, memur görevinin hakkini verecek. Benim felsefem budur. Bunun faydasini gördügüm için suan buradayim” diye konustu.

Baskan Yalçin, üniversite hayatindaki zorluklardan bahsederken, “Üniversite birinci sinifa giderken bodrum katta kaldigi yari insaat evde bir bidon suyla sinanan, hayata hazirlanan Mustafa Yalçin, 14 yil sonra Kayseri Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürü oldu. Ne demek bu? Kader sizi bir yerlerde sikintiyla bas basa birakmissa, o sikinti sizi mutlaka bir dönem sonraki güzelliklere hazirlamak, donatmak içindir. Ögrenciyken bilmiyordum. O bir bidon su, beni KASKI Genel Müdürlügü’ne hazirliyormus. Bundan sonra bir takim sikintilarla Allah sizi sinayacak olursa hayatinizin ileri safhalarindaki güzellikler için hazirliyor demektir. Ben bu dersi çikardim. Sizi anlamayan insanlar hayatinizda çikacaktir. Sakin ümidinizi kirmayin. Ben kirmadim” ifadelerini kullandi.

Baskan Yalçin, “Hepimiz devletin adamiyiz, devletin elemaniyiz, devletimizin çocuklariyiz ve Anadolu topraklari bizim. Sahip çikmak zorundayiz. Devlet en üst çatidir, Allah devlete zeval vermesin. Bulundugunuz birimde en üst noktada basarili olmanizi tavsiye ediyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Ögrenciler Baskan Yalçin’in konusmasinin ardindan uzun süre alkisladiktan sonra program sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile