Baskan Yele, 'Sosyal Belediyecilige Önem Verecegiz'

Baskan Yele, 'Sosyal Belediyecilige Önem Verecegiz'

Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin mayis ayi oturumunda Sosyal Hizmetler Müdürlügü’nün kurulmasi karara baglanirken Belediye Baskani Adil Yele sosyal belediyecilige önem vereceklerini söyledi.

Adil Yele, baskanliginda toplanan Çiftlikköy Belediye Meclisi, Mayis ayi oturumunda 5 gündem maddesi ve 1 ek gündem maddesini karara bagladi. Oturum baslangicinda bazi müdürlüklerde yapilan görev degisiklikleri hakkinda bilgi veren Baskan Yele, Insan Kaynaklari Egitim Müdürü olarak Deniz Civelek’in, Park ve Bahçeler Müdürü olarak Ali Kaplan’in, Imar ve Sehircilik Müdürü olarak Rahmi Soyaslan’in, Zabita Müdürü olarak Murat Erdogan’in, Temizlik Isleri Müdürü olarak Ali Çarik’in, Su Birim Sefi olarak Ercenk Kaan Isteben’in görev yapacagini açikladi.

Meclis oturumlarinin canli yayinlanmasi talebiyle ilgili olarak ise Baskan Yele, bu konuda bir çalismanin yapildigini ve önümüzdeki meclislerde canli yayin gerçeklestirilecegini dile getirdi.

Gündemin diger maddesinde Yalova Makine OSB Mütesebbis Heyeti üye seçimi yapildi. Adil Yele asil, Ertan Kubilay Ileri yedek üye olarak seçildi. Görüsülen bir baska gündem maddesinde 2023 Mali Yili Kesin Hesabi konusu detayli degerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Zabita Müdürlügü’ne gelen vatandas talepleri ise incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Sosyal Hizmetler Müdürlügü kuruldu

Ek gündem olarak görüsülen kadro ihdas ve iptal maddesinde, hizmetlerin daha hizli ve koordineli bir sekilde yürütülmesi amaciyla Yapi ve Kontrol Müdürlügü kadrosu iptal edilerek Imar ve Sehircilik Müdürlügü bünyesine alinmasi teklifi oy birligiyle kabul edildi. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü de Kültür Isleri Müdürlügü ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü olarak ikiye ayrildi. Baskan Yele konuyla ilgili olarak, “Çiftlikköy’de artik 55 bin kisi yasiyor. Sosyal ve kültürel belediyeciligin ön plana çikmasi gerekiyor. Sosyal hizmetler müdürlügümüz yok, bu arkadaslar Kültür Müdürlügü altinda hizmet yapiyor. O yüzden Sosyal Hizmetler Müdürlügü kuruyoruz. Sosyal belediyeciligi ön plana çikarmak için önemli bir hamle” dedi.

Bir diger maddede de Baskan Yele’ye belediyeye ait bazi mülklerin insaat yetkisi ile kat karsiligi veya satis yetkisi verilmesi oy çokluguyla kabul edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile