Başkan Yıldız Bir Günde 11 Köyü Ziyaret Etti

Başkan Yıldız Bir Günde 11 Köyü Ziyaret Etti

İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Manisa merkeze bağlı 11 köyü ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinledi.

Karakoca, Sarınasuhlar, Otmanlar, Dazyurt, Siyekli, Küçük Belen, Karakılınçlı, Yayla, Çamlıca, Davutlar, Bostanlar köyünü ziyaret eden Başkan Yıldız, muhtarlarla ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Yıldız'ın ilk ziyareti Karakoca köyüne oldu. Heyelandan etkilenen yolun yapım çalışmalarını inceleyen Yıldız, yolun en kısa zamanda tamamlanacağını ifade etti. AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Muhittin Kışlalı ile birlikte köylerde inceleme yapan Başkan Yıldız, ardından Sarınasuhlar köyünü ziyaret etti. Köy Muhtarı Ali Kurt ve köy halkıyla sohbet eden İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, yol kenarındaki 150 metrelik yolun kazaya meydan vermemesi için kırmızı toprakla takviye edileceğini söyledi. 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu ile ilgili de konuşma yapan Başkan Yıldız, "Nikah masasında kendiniz için 'evet' dediniz. Şimdi ise 12 Eylül'de vereceğiniz 'evet' daha güçlü olmalı. Köyünüz ve halkınız için 'evet' diyeceksiniz. Geleceğiniz için 'evet' diyeceksiniz. Anayasaya 'evet' demeniz, köylerinizde yol yapımına 'evet' demektir. Köylerinize içme suyu yapılmasına 'evet' demektir. Bulunduğunuz bölgeye eğitim kalitesinin artması için 'evet' demektir. Bu anayasaya 'evet' demek ülkemizin geleceği ve hizmetin artması için bu anayasa değişikliğine 'evet' demek anlamına gelir." dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Sarınasuhlu köyünün ardından Otmanlar köyünü ziyaret ederek, Muhtar Davut Çelik ve vatandaşlarla sohbet etti. Köy yolunun asfaltlanmasından dolayı teşekkür eden Muhtar Davut Çelik, köyün içme suyunun borularının değiştirme çalışmalarının başladığına işaret ederek köyün sorunlarının çözüme kavuştuğunu söyledi.
Başkan Dursun Ali Yıldız, Otmanlar köyünün ardından Dazyurt'a uğradı. Köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yıldız, sohbet edip sorunları dinledi. Bir süre vatandaşları dinleyen Yıldız, daha sonra Siyekli köyünü ziyaret edip vatandaşlarla görüştü. Köy meydanının kenti aratmayacak kadar güzel olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldız, köylerin kentlerle farkı kalmayacağını belirterek, "Köyleri yaşanabilir vaziyete getirmek için elimizden geleni yapacağız. Kentte var olan hizmetin aynısını köylerimize yaparak halkın bulunduğu yerde yaşama tutunmasını sağlayacağız. Hizmet kalitesinin kentlerle aynı seviyeye getireceğiz" diye konuştu.
Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in Davutlar köyünü ziyareti sırasında verdiği sözün ardından Davutlar köyünü ziyaret eden Başkan Yıldız, burada köylülerle ve gençlerle bir süre sohbet etti. Davutlar köyü halkının Vali Celalettin Güvenç'in verdiği sözü hatırlatarak, köylerine kanalizasyon yapılacağını ifade eden köylüler kanalizasyonun yapılmayacağı yönünde duyum aldıklarını ifade etmeleri üzerine Başkan Yıldız, Vali Celalettin Güvenç'le görüştü. Görüşmenin ardından Başkan Yıldız, köylülere kanalizasyon çalışmalarında hiçbir sorun olmadığına işaret ederek; "Sayın valimizle görüştüm. Sarma, Sarıahmetli ve Davutlar köyünün kanalizasyon yapımında hiçbir sorun yok. Bu köylerimizin kanalizasyonları yapılacak. Bir söz verilmişse unutmayın kesinlikle yapılacaktır." dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Karakılınçlı köyünü de ziyaret ederek geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Muhtar Muammer İkidallı'nın yerine görev devam eden birinci aza Ramazan Çetinkaya'ya muhtarlık görevinde başarılar diledi. Karakılınçlı köyünde bir süre sohbet eden Başkan Yıldız, vefat eden Muhtar Muammer İkadallı'nın cenazesine katıldığını hatırlatarak yeniden taziyede bulundu. Köy halkını İl Genel Meclisi'ne davet eden Başkan Yıldız, köyün her ne sorunu olursa kapısının açık olduğunu ve köy halkını beklediğini söyledi. Başkan Yıldız, Karakılınçlı köyünden sonra Küçük Belen Köy Muhtarı Enver uslu ile birlikte Köy Hizmet Binası'nın incelediler. Köy kahvesi olarak da kullanılacak olan binasın köy için hayırlı olmasını temenni eden Yıldız, " Köylerimizin alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturduk. Artık sosyal ihtiyaçları gideriyoruz. Bu da bizi çok memnun ediyor. Artık köylerimizde ki talepler bilgisayar çağına uygun talepler olarak geliyor. Buda geldiğimiz noktayı iyi gösteriyor." şeklinde konuştu. Başkan Yıldız, Yayla köyünde Adem Canıtez isimli bir vatandaşın annesinin vefat etmesinden dolayı eve taziye ziyaretinde bulundu. Yıldız, Manisa merkeze bağlı köy ziyaretlerinin sonuncusunu da Bostanlar köyüne gerçekleştirerek ziyaretlerini tamamladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile