Baskan Zeybek, Motofest'e Katilimci Sayisini Açikladi

Baskan Zeybek, Motofest'e Katilimci Sayisini Açikladi

Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek Dünya’nin gözünün Afyonkarahisar’da oldugu Dünya Motokros Sampiyonasi ve en büyük etkinlik MotoFest hakkinda degerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaskanligi himayelerinde 6.’si düzenlenen MXGP ve MotoFest’in Afyonkarahisar adina oldukça önemli tanitim içinde büyük katki saglayan bir organizasyon oldugunu belirtti.

Her yil geleneksel hale getirilen organizasyon kapsaminda yerli ve yabanci binlerce sporcu ile birlikte yurt içi ve yurt disindan pek çok insani Afyonkarahisar’da agirlamaktan gurur duyduklarini aktaran Baskan Zeybek açiklamasinda; “Ilki 2018 yilinda yapilan Dünya Motokros Sampiyonasi’nin 2023’te yani 5 yilin içerisinde altinci organizasyonu, altinci kez sampiyonayi gerçeklestirmis oluyoruz. Tabi bunlar kolay çalisma degil. Neredeyse belediye personelimiz iki üç aydir burada. Alanin tespiti ve alanin düzenlemesi gibi pek çok hazirlik çalismasi yapildi. Afyonkarahisar’in tanitimi için çok büyük faydasi var. Geçtigimiz yil 2022 yilinda dünyada ülkesini ve ilini en iyi tanitan il ödülü aldik. Bu sene insallah farkli bir ödülü tekrar bekliyoruz. Çünkü dünyada dünyanin en iyi pisti, dünyanin en iyi padok ödülüne sahibiz. Görüstügümüz yarismacilar, özellikle yurt disindan katilan yarismacilarin tamami istisnasiz buranin en iyi pist oldugunu ifade ediyorlar. Yunanistan’dan gelen bir yarismaci ile konustuk. Kendisi ’burasi tartisilmaz’ diyor. Böyle bir alana sahibiz. Etkinliklerimiz devam ediyor. Yogun bir katilim var. Geçtigimiz yil 200 - 250 bine yakin bir katilimciyla kapatmistik. Bu sene hedefimiz 300-350 bin. Bu hedefe de ulasacagimizdan süphem yok. Su anda TÜRKSAT tarafindan üç buçuk milyar insana ulasildigi söylendi. Genel Müdürümüz de burada zaten. Sampiyona,180 ülkeden den fazla ülkede canli yayinlaniyor. Bu da bizim için en büyük tanitim. Sevinçliyiz, gururluyuz. Afyon’u en iyi sekilde tanitmaya devam ediyoruz.”

Internet satislari ile sehir disindan pek çok kisinin sampiyona ve Motefest’e ilgi gösterdigini de duyuran Zeybek; “Motofest için internet üzerinden yapilan satislara baktigimiz da ülkemizin çesitli yerlerinden bilet alip da Afyon’a gelen seyirciler var. Örnegin Urfa’dan, Siirt’ten. Bu durum bizi gururlandiriyor. Afyonkarahisar’imizin nereden nereye geldigini gösteriyor. Sehrimizi tanitmaya devam edecegiz. 5 günlük süreçte 10 tane sanatçiyi agirliyoruz. Bu sene Ustaya Vefa ödülüyle Gülden Karaböcek’i de agirladik. Gayet de güzel oldu, ona da moral oldu. Alan tiklim tiklim doluydu. Her gece alanimiz tiklim tiklim. Igne atsan yere düsmeyecek dedikleri bir seyirci kitlesine sahip. 350 bin katilimciyi çok rahat yakaladigimizi düsünüyorum. Tüm hemsehrilerimizi herkesi bekliyoruz, davet ediyoruz. Bizi izlemeye devam etsinler.” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile