Baskan Zeyrek Açiklamasi 'Hata Yapan Bensem, Benim De Yanlislarimi Yazin'

Baskan Zeyrek Açiklamasi 'Hata Yapan Bensem, Benim De Yanlislarimi Yazin'

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ali Filizkan ve yönetimini makaminda agirladi. Yerel basina destek olacaklarini aktaran Baskan Zeyrek, “Yerel basindan istedigim tek sey; özgür, dogru haberciligi vatandasla paylasin. Hata yapan bensem, benim de yanlislarimi yazin” ifadelerini kullandi.

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ali Filizkan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek’i ziyaret etti. Ziyarette konusan Filizkan, “Sizi kutluyoruz, hayirli ugurlu olsun. Son yillarin en seviyeli, en düzgün seçimlerinden birini yaptiniz. Genel Baskaninizin yapici, sizlerin güler yüzlü kampanyanizla bu basari gerçeklesti. Önce saglikli, sonra basarili bir 5 yil diliyoruz. Insallah insana dokunan projelerinizi hayata geçirirsiniz. Çünkü Manisa’da eksik olan buydu. Geçmisteki belediye baskanlarimiz güzel isler yaptilar, inkâr etmiyoruz bunu, ama son yillarda insanlari biraz ihmal ettiler, cevabi da sandikta aldilar. Sizin de kendi projelerinizi uygulayacaginizdan eminiz. Size basarilar diliyorum. Basin, demokrasinin olmazsa olmazlarindan bir tanesi. Yasama, yürütme, yargi ve basin, dördüncü kuvvet olan basin. Eger yerel basina gerekli destek saglanmazsa, demokrasi de yasayamaz. Çünkü biz basin olarak, milletin aynasiyiz. Sizin yaptiginiz çalismalari halka yansitiyoruz. Yerel basina, belediyelerimizin destek vermesini bekliyoruz” diye konustu.

Yerel basinin özgür bir sekilde dogrulari vatandasa aktarmasinin önemine deginen Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek de ziyarette yaptigi konusmada, “Insallah, 5 yil boyunca hep birlikte çok güzel günler geçirecegiz. Yerel basinin desteklenmesi konusunda hiçbir süpheniz olmasin. Elimizden gelen tüm imkânlarla, yerel basini destekleyecegim. Ve size ilk olarak sunun sözünü veriyorum. Basin özgürlügü, olmazsa olmaz olan bir konudur. Yerel basina destek vermek demek, bizim hatalarimizi örtün, bizim hatalarimizi yazmayin anlamina gelmez. Size öncelikle bunun ricasinda bulunuyorum. Özgür olun, serbest olun, size destegi veren kim olursa olsun, dogrulari yazin. Birçok canli yayina katiliyorum ya da röportaj veriyorum. Yayindan önce de bana soruyorlar, hangi sorulari istersiniz diye. Hepsine ayni seyi söylüyorum. Soru, serbesttir. Bugüne kadar size destegi sadece benim hatalarimi örtün diye veren zihniyet gitti. Artik, yerel basina destek olacaktir. Ama benim yerel basindan istedigim tek sey; özgür, dogru haberciligi vatandasla paylasin. Hata yapan bensem, benim de yanlislarimi yazin. Insanlar dogru bilgiye aç. Çünkü sizi özgür biraktikça, dogru bilgileri alan vatandas kendi kararini verecektir. Bu destekler bugüne kadar çok yanlis kullanildi, artik bu sekilde dogru olarak kullanilacak. Herkese esit bir sekilde destegimizi sunacagiz. Bunu da göreceksiniz, sadece dogrulari dürüstçe yazin. Çünkü bunun olumsuz örneklerini benim size anlatmama gerek yok. Siz bunlari defalarca yasadiniz. Ve bugüne kadar degerli olan mesleginiz basin, maalesef yanlis yönlendirildi. Ben bunu ortadan kaldirmak istiyorum. Takdir sizlerin, nasil istiyorsaniz öyle yazin” dedi.

Görev süresi boyunca Manisa için tüm paydaslarla isbirligi içerisinde olacaklarini dile getiren Baskan Zeyrek, “5 yil boyunca sehrimize yakisir bir belediye baskanligi ve hizmetler yapacagiz. Ne kadar olur bilemem, görev süremiz dolunca, gögsümü gere gere, çolugumuza çocugumuza gururla anlatacagimiz hizmetler yapmak istiyorum. Bu çerçevede bir belediye baskanligi yapacagim. Buranin kapisi herkese açik olacak. Devletimin bir kurusunun pesinden kosarim, ne yerim, ne yediririm. Kendim için asla bir sey istemeyecegim. Ama Manisa’m için her seyi isteyecegim. 10 tane milletvekilimiz var. Çoguyla görüstük, ziyaretimize geldiler. Hepsine sunu söyledim. Ben Manisa’m için bir sey istiyorsam ve o Bakanlikta size ihtiyacim varsa, size bunu bildiririm, kolunuza gireriz, o Bakanlikta Manisa’m için mücadele ederim. Eger ki bana yardimci olursaniz, Manisa’ya gelirim, bagira bagira söylerim. Ankara’ya vekilimle gittim, Bakanlikta bize yardimci oldu derim. Ama olmazsaniz, yine Manisa’ya gelirim. Gittim, bize destek vermedi diye yine duyururum. Bastan söyleyeyim, herkes bunun bilincinde olsun. Tüm paydaslarimizla kol kola olacagiz. Manisa’da yoklari var etmek için çok mücadele edecegim ve çalisacagim. Vatandasin istegi ve beklentisi ne yöndeyse, o sekilde bir çalisma yapacagiz” diye konustu.

Gündeme iliskin konular hakkinda istisare ve hediye takdiminin ardindan ziyaret noktalandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile