Baskan Zeyrek Halk Ekmek Için Kollari Sivadi

Baskan Zeyrek Halk Ekmek Için Kollari Sivadi

Manisalilara verdigi sözleri bir bir yerine getiren Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Halk Ekmek Projesi için kollari sivadi. Baskan Zeyrek, bu kapsamda Çerkezköy Belediyesinin halk ekmek fabrikasina teknik gezi gerçeklestirdi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek; Baskan Danismani Atilla Efendioglu, Kula Belediye Baskani Hikmet Dönmez, Istanbul Büyüksehir Belediyesi Halk Ekmek A.S. Yönetim Kurulu Baskani Özgen Nama ve beraberindeki heyetle birlikte Çerkezköy Belediye Baskani Vahap Akay’i ziyaret etti. Manisa’da vatandaslari ucuz ekmekle bulusturmak istediklerini belirten Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, “IBB Halk Ekmek A.S. Yönetim Kurulu Baskanimiz Özgen Nama, sizlerin Çerkezköy’de modern bir Halk Ekmek fabrikasi kurdugunuzu söyledi.

Biz de hem Çerkezköy Halk Ekmek fabrikanizi görmek hem de sizden fabrikanin kurulum süreci hakkinda bilgi almak için ziyarette bulunmak istedik” dedi.



Çerkezköy Belediye Baskani Akay’dan halk ekmek sunumu

Ziyaretten mutluluk duydugunu ifade eden Çerkezköy Belediye Baskani Vahap Akay, Çerkezköy Halk Ekmek A.S. ile ilgili kisa bir sunum yapti. Ilk olarak Istanbul ve Eskisehir’de Halk Ekmek tesislerine inceleme ziyaretlerinde bulunduklarini kaydeden Baskan Akay, “Saglikli, kaliteli ve ucuz ekmek üretmek hedefiyle yola çikilan halk ekmek firinimizin gerekli Ar-Ge çalismalari yaptiktan sonra toplam insaat alani 2 bin 560 metrekare olan ekmek üretim tesisimizin yer seçimini yaptik. Proje asamasinda Istanbul Halk Ekmek ve Eskisehir Halk Ekmek tesislerinde incelemeler gerçeklestirdik. Proje çalismalarimiz neticesinde 100-120 bin ekmek üretim kapasiteli 2 adet yari otomatik tünel firin koyulabilecek, yan ürünler üretilebilecek bir tesisin projesini ortaya çikardik” dedi.



Halk Ekmek Fabrikasinda incelemelerde bulunuldu

Halk Ekmek fabrikasinin ihalesinin 31 Mayis 2022 tarihinde yapildigini belirten Baskan Akay, “Bugün 2 vardiyada 42 personelle, günlük 38 bin adet ekmek üreterek kentimiz genelinde 15 farkli noktada tasarimi tamamen Belediyemize ait olan Halk Ekmek büfelerimizde vatandaslarimizi ucuz ve saglikli ekmek ile bulusturmaya devam ediyoruz. Ihtiyaç halinde Halk Ekmek fabrikamizda, günlük 50 bin adet ekmek üretimi yapabilecek konumdayiz.” Baskan Akay’in konusmasinin ardindan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek ve beraberindekiler, Halk Ekmek Fabrikasi’nda incelemelerde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile