Baskan Zolan, 'Tarafsiz Ve Özgür Bir Basinin Varligi, Demokrasilerin Olmazsa Olmazidir'

Baskan Zolan, 'Tarafsiz Ve Özgür Bir Basinin Varligi, Demokrasilerin Olmazsa Olmazidir'

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Türk basininda sansürün kaldirilmasinin 113’üncü yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayimlayarak, basin çalisanlarinin 24 Temmuz Basin Bayrami’ni kutladi.



Mesajinda basinin, iletisimin temel taslarindan ve demokrasinin islemesini saglayan en önemli araçlardan biri oldugunu söyleyen Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, "Tarafsiz ve özgür bir basinin varligi, modern ve güçlü demokrasilerin olmazsa olmazidir. Vatandaslarimiza dogru haber alma-verme olanagi sunan ve görüslerini baskalari ile paylasmasina araci olan basin kuruluslari toplumun en önemli ihtiyaçlarindan birine yanit vermektedir. Dogru, ilkeli ve tarafsiz bir görev anlayisiyla kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle bulusturan basin, farkli görüslerin dillendirilmesine de imkan saglayarak toplumu arastirmaya, sorgulamaya ve dogru sonuçlara ulasmaya yönlendirmektedir" dedi.



“Demokrasinin gelismesinde mihenk tasi görevini üstlenmektedir”

Baskan Zolan, basin çalisanlarinin demokratik hayatin vazgeçilmez unsuru oldugunu belirterek, "Mesai mefhumu gözetmeden gece-gündüz, kar-kis demeden canla basla toplumun dogru bir sekilde bilgilendirilmesi adina her türlü zor sartlar altinda mücadele eden basin çalisanlari, demokrasinin gelismesinde mihenk tasi görevini üstlenmektedir. Bu duygu ve düsüncelerle tüm basin çalisanlarimizin 24 Temmuz Basin Bayrami’ni kutluyor, çalismalarinda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile