Baskasina Ait Telefonu Satti

Baskasina Ait Telefonu Satti

Telefon almak isterken kendini doktor olarak tanitan sahis tarafindan 35 bin lira dolandirilan vatandas, yasadiklarini IHA muhabirlerine anlatti.

Eskisehir’de telefonu satmak için bir internet sitesine ilan veren vatandasi bir gün sonra kendisini Antalya’da doktor Ömer Aladag olarak tanitan bir sahis aradi ve telefonu incelemek için Eskisehir’de yasayan bir arkadasini gönderecegini söyledi.

Dükkâna gelen M.T. ‘Beni doktor Ömer bey yolladi, telefona bakacagim’ diyerek uzun süre dolandiriciyla konusarak telefonu inceledi. Ürünü almayi kabul eden ve alip aracina koyan sahis, telefonun sahibi Togrul’un parasini istemesi üzerine ‘Ben parayi doktora yolladim, telefonu aldim’ demesi üzerine kurulan oyun ortaya çikti. Ilani yayinlayan vatandas telefonunu kurtarirken, kendini doktor olarak tanitan sahsin hesabina 35 bin lira havale eden M.T. dolandirildi.

“Ben düsmem diyordum ama düstüm”

Basindan geçenleri IHA muhabirine anlatan M.T. olayin bilinmeyenlerini anlatti. Kendisinin de Eskisehir’deki vatandas gibi bahse konu telefonun aynisini satmak için ilana koydugunu, bir süre sonra Ömer Aladag isimli sahis tarafindan arandigini belirtti.

Aladag’in, Eskisehir’de ilana konulan baskasina ait telefonu kendisininmis gibi anlatip, ’Eskisehir’de Kadin Dogum Uzmaniydim. Orada çalistim, Antalya’ya tayinim çikti. Tayin olurken de telefon bana hediye olarak verildi.

Benim elimde seninkine benzer ayni telefon var, para konusunda üçe bese bakmadan satacagim, daha uygun fiyattan satabilirim’ dedigini söyledi.

Dolandiricinin yönlendirmesi ile Eskisehir’de ilani veren vatandasin yanina gidip telefonu eline alip inceledikten sonra parayi göndermeye ikna oldugundan bahseden magdur vatandas, inceledigi telefonun baskasina ait oldugunu ögrendiginde yikildigini anlatan M.T., gerekli yerlere sikâyette bulundugunu belirtti.

Yillardir biriktirdigi paranin saniyeler içinde yok oldugunu anlatan M.T., “Uygun bir fiyat teklif ettim, hemen kabul etti. O kadar profesyonel ki ben esimle görüseyim sonra size tekrar döneyim gibi seyler söyledi, yani o kadar profesyonellestirmisler. Telefonu faturasiyla IMEI numarasiyla karsilastirdim, malum telefon pahali. Her seyini kontrol ettim sonuçta telefon elimdeydi ve bir sikinti yoktu. Arkadasa telefon ettim, ‘Ben bu telefonu aliyorum’ dedim. IBAN numarasini istedim ve bana IBAN numarasini gönderdi. Ben parayi attim ve o anda telefon kapandi. Benim numarami engelledi hiçbir sekilde ulasamadim. Hemen karakola gittim. Direkt savciliga gidip suç duyurusunda bulundum. Çok üzüldüm, yani parayi çok zor kazaniyoruz, insan emeklerini bu sekilde kaybediyor. Belki 2-3 yildir biriktirdigim para, bir anda gitti. Ayni sahis 15 gün sonra tekrar aradi, ayni dolandiriciligi tekrar yapmaya çalisti. Ben bunun üzerine tekrar savciliga gittim bir dilekçe ile tekrar sikâyette bulundum. Ne olur bilmiyorum, insanlarin kesinlikle ‘ben düsmem’ dememesi lazim. Ben de düsmem diyordum düstüm. Herkes dikkat etsin” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile