Başkent kış çiçekleriyle süsleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'teki yeşil alanları, parkları, kavşakları, refüjleri, rekreasyon alanlarını soğuğa dayanıklı çiçeklerle kışa haz

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'teki yeşil alanları, parkları, kavşakları, refüjleri, rekreasyon alanlarını soğuğa dayanıklı çiçeklerle kışa hazırlıyor.

Kışlık çiçek dikim çalışmalarında Ankara trafiğinin canlılığını koruduğu ana arter ve tüm kavşaklara ağırlık veriliyor. Bu yılın ilk 10 ayında Başkent'te yaklaşık 6 milyon 448 bin adet çiçek dikimi gerçekleştirdiklerini açıklayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, yıl sonuna kadar 1 milyonun üzerinde çiçek daha dikileceğini ifade etti. 2010 yılında yaklaşık 7 milyon 500 bin çiçek dikmeyi hedeflediklerini belirten Hatice Akgül; Başkent'in muhtelif göbek, kavşak, refüj, park ve rekreasyon alanları ile Konya, İstanbul, Eskişehir, Samsun ve Esenboğa yolları gibi kente ana giriş yollarını kırmızı ve beyaz renkte kışlık süs lahanası, hercai menekşe, aslanağzı, kasımpatı ile donattıklarını bildirdi. Akgül, Anıtkabir çevresi, Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Akay Kavşağı, Kızılay Kavşağı, Atatürk Bulvarı, Akdeniz Caddesi, Hipodrum Caddesi gibi prestij bölgelerin süs lahanaları ve menekşelerle renk renk bezendiğini ifade etti.

Ankara'nın Türkiye'nin en yeşil kent merkezi olduğunun altını çizen Akgül, Başkentli vatandaşlara özellikle refüjlerdeki yeşil kuşağı çiğnememeleri ve dikim yaptıkları yeşil alanları korumaya özen göstermeleri konularında uyarılarda bulundu. Akgül, önümüzdeki günlerde kalıplı yani altı saksılı fidan, sert soğuklar başlayana kadar da topraklı sökülmüş fidan dikebileceklerini söyledi.

Akgül, vatandaşların kendilerine dönemsel olarak neler yapmaları ve hangi ağaçları tercih etmeleri gerektiğini sorduklarını hatırlatarak, "Başkent'in iklimine uygun olan ağaçlar, yapraklı türler yani çınar, akçaağaç, dışbudak, ıhlamur, sofora, süs eriği, süs elması, ibreli, toros sediri, ladin, karaçam, servi türleri tercih edilebilir. Çalı gruplarından ise ardıç, ateş dikeni, dağ muşmulası, kurt bağrı gibi ağaçlar olabilir. Bu dönemde ağaçların korunması için fosfor ağırlıklı kış gübrelemesi yapılmalı. Sıcaklığın 5 -8 dereceye düştüğü soğuk aylarda ihtiyaç hissedildiğinde, kışlık yağlarla yapılan kış dönemi ilaçlamalı." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile