Baskent'te 'Gida Israfi' Temali Sergi Açildi

Baskent'te 'Gida Israfi' Temali Sergi Açildi

Ankara Büyüksehir Belediyesi, ülke genelinde gida kayiplarini azaltmak ve gida israfinin önüne geçmek amaciyla “Çöpe Atilmak için Yetistirilmis” adli fotograf sergisine ev sahipligi yapiyor.

Ankara Büyüksehir Belediyesi, gida israfinda farkindalik olusturmaya yönelik çalismalarini sürdürüyor. Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü (FAO) ile Tarim ve Orman Bakanligi isbirligi ile “Çöpe Atilmak için Yetistirilmis” adli fotograf sergisine Kizilay Metro Sanat Galerisi’nde ev sahipligi yapan Büyüksehir Belediyesi, ülke genelinde gida kayiplari ve israfi azaltmayi, ulusal ve küresel çapta önlemler alarak bunu gelecek nesillere aktarmayi amaçliyor.

Fotograflar çürüme asamalari ve gida israfini tasvir ediyor

ABB Genel Sekreter Yardimcisi Faruk Çinki, Saglik Isleri Daire Baskani Seyfettin Aslan, Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Ali Bozkurt, Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü Türkiye Temsilci Yardimcisi Dr. Aysegül Selisik ve Avrupa Birligi Uyum Daire Baskani Zeynep Özkan’in da katildigi sergi açilisina Baskentliler de yogun ilgi gösterdi. Avusturyali sanatçi Klaus Pichler’in gida ürünlerinin çesitli çürüme asamalarini ve asiri derecede gida israfini tasvir eden 32 fotografinin yer aldigi sergiye ev sahipligi yaparak toplumda farkindalik olusturulmasi ve gida israfinin önlenmesi için her düzeyde faaliyetin tesvik edilmesini hedeflediklerini vurgulayan Saglik Isleri Daire Baskani Seyfettin Aslan, su degerlendirmelerde bulundu:

“Dogal kaynaklarin kisitli oldugu ve nüfusun hizla artmasinin beklendigi dünyamizda, gida kayiplari ve israfini azaltmak için ulusal ve küresel çapta önlemler almak gelecek nesillere karsi sorumlulugumuzdur. Bu hedefe ulasabilmek için bütün paydaslarin planli bir sekilde is birligi yapmasi gerekiyor. Burada stant açan ABB’nin istirak sirketi olan BELKA A.S. ise Türkiye’de yine bir ilk olacak Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kampüsü’nü kurmus olup, bu tesis toplam 13 bin 400 metrekare alan üzerine insa edilmistir. ‘Topraktan aldigimizi topraga verelim’ sloganiyla yazin Ankara’daki park ve bahçelerden biçilen çimleri, kisin sebze halindeki meyve ve sebze atiklarini toplayip kompostlayarak organik gübreye dönüstürüp tekrar park ve bahçelerde kullanimini saglamayi planliyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile