"Yeni Başkent Güvenlik Konsepti" çerçevesinde alınan tedbirleri paylaşan Ankara Emniyet Müdürlüğü, yeni güvenlik planlaması yapılarak, önleyici polislik hizmetine ağırlık verildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, "Önleyici polis hizmetlerinin sürekli ve etkin olarak yerine getirilmesi, kamu düzeninin ve genel asayişin sağlanması, genel güvenliğin korunması, suçların oluşmadan önlenmesi veya suç işlendikten sonra takip edilip süratle sonuçlandırılması, halkla içi içe güvenlik hizmeti verilmesi, il merkezi genelinde terör örgütlerinin muhtemel hedefi olma niteliğinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Kızılay bölgesi, AŞTİ, Tren Garı, Metro, Ankaray ve AVM’ler başta olmak üzere polisin daha görünür kılınması ve terörist gruplarının Ankara’yı hedef alan eylemlerine karşı güçlü bir caydırıcılık sağlaması amacıyla ilimiz genelinde belirlenen 66 hassas noktada sabit motorize ekip görevlendirmesi yapılmıştır" denildi.
EMNİYET PERSONELİNE CADDE VE SOKAKLAR ZİMMETLENDİ
Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu ve önem arz eden cadde, sokak ve güzergahlarda motorize ekip ve yaya devriye olarak görevlendirme yapılan personele zimmetleme işlemleri yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, ayrıca vatandaşın yoğun olarak bulunduğu il merkezindeki 34 AVM’de yaya polis devriyesi oluşturularak, her AVM’de 5 polis görevlendirildiği belirtildi.
DEVLETİN ZİRVESİNİN GÜZERGAHINDA 24 SAAT ’ŞÜPHELİ’ ÖNLEMİ
Açıklamada, Ankara’da önem arz eden bulvar, cadde ve kamu binalarının bulunduğu bölgelerde devlet büyüklerinin bulundukları nokta, çevresi ve geçiş yapacakları güzergahlarda 24 saat esasına göre şüpheli araç ve şahıs uygulamasının titizlikle yapıldığı vurgulandı. Polis ekiplerinin "Mobil Plaka Tanıma Sistemli (MPTS)” araçlarla çalıntı ve ikiz plakalı araçlarının yakalanmasına dönük ring halinde görev yaptığı bildirildi.
10 MPTS’Lİ ARAÇ TALEBİ
Çalıntı ve ikiz plakalı araçları tespitte aktif olarak kullanılan 10 Mobil Plaka Tanıma Sistemli ekip aracına takviye olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 30 MPTS’li araç talebinde bulunuldu. Yol kontrol ve arama noktaları planlamaları kapsamında 24 saat esasına göre Ankara’ya 7 giriş ve çıkış noktasında yol kontrol ve arama noktaları oluşturularak, 24 saat esasına göre yol uygulamaları yapılmaya başlandı.
İl merkezi sorumluluk bölgesinde tespit edilen 22 uygulama noktasında Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amirliği ile Motosikletli Polis Timler Amirliği ekiplerince 24 saat esasına göre aralıksız uygulama yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Ayrıca, Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amirliği ve Motosikletli Polis Timler Amirliği ekipleri ile Merkez İlçe Emniyet Müdürlükleri ekip ve personelince koordineli olarak 59 değişik noktada değişik zaman dilimlerinde rutin olmayan şok uygulamalar yapılmaktadır" denildi.
46 NOKTADA YAYA DEVRİYESİ
Açıklamaya göre Asayiş Şube Müdürlüğü’nce "Yeni Başkent Güvenlik Konsepti" çerçevesinde uygulamaya konulan 46 noktada yaya devriye hizmetine başlandı.
19-25 Mart tarihleri arasında yapılan 860 yol kontrolü ve aramalarda 53 bin 112 kişinin GBT/UYAP sorgulaması yapıldı. Çeşitli suçlardan hükümlü olarak aranan 305 kişi yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi. 23 bin 184 araç sorgulandı. 835 araca adli ve idari işlem yapıldı. Bu aramalarda 7 tabanca, bir av tüfeği, 5 kurusıkı tabanca, 148 fişek, 356 gram uyuşturucu madde, 728 uyuşturucu hap, 78 taş kokain ele geçirildi.
Başkent'te Güvenlik Önlemleri En Üst Seviyede
Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın göreve başlamasının ardından başkentte teröre yönelik tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı. Başkent’te 19-25 Mart tarihleri arasında yapılan yol kontrolü ve aramalarda 53 bin 112 kişinin GBT/UYAP sorgulaması yapılırken, çeşitli suçlardan hükümlü olarak aranan 305 kişi yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi. 23 bin 184 araç sorgulandı, 835 araca adli ve idari işlem yapıldı.