Başkent’te Hatay Günleri Başladı

Hatay'ın hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınırlığını sağlamaya yönelik olarak bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ‘Başkent'te Hatay Günleri', Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Etkinlikte yöresel ürünlerin yer aldığı stantlar ve Hatay künefesi yoğun ilgi gördü.
Başkent'te Hatay Günleri'nin açılışı, Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Halk oyunları gösterisi ve aba güreşinin yapıldığı açılışta bir konuşma yapan Vali Topaca, 3’üncüsü düzenlenen Başkent’te Hatay Günleri’nin hayırlı olmasını dileyerek, yaklaşık 1 ay önce Hatay valisi olarak göreve başladığını belirtti.

Topaca, “Burada gördüm ki Hatay’da çok zengin bir kentteyiz. Tarihi derinliği olan bir kentteyiz. Geçmişte bütün inançlara, bütün medeniyetlere ev sahipliği yapmış, onları birleştirmiş, onları kaynaştırmış, onları uzlaştırmış bir kentte görev yapıyorum. Onun için Hatay’a layık olmaya, ona güzel Hatay’ımıza en güzel hizmeti yapmanın gayreti içerisinde olacağımı da buradaki hemşehrilerime ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“Hatay Müslüman, Hıristiyan, Musevi, Sünni, Alevi bütün inançların hoşgörü ve kardeşlik iklimiyle birlikte Hatay’dır” diyen Vali Topaca, “Hataylılar olarak bizler ortak mirasımız olan hoşgörüyü, sevgiyi, kardeşliği ve birlikte yaşama iradesini geleceğe taşıma görevimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“HATAY’IMIZ ANA VATANA KATILAN SON YURT PARÇASI, BU AÇIDAN AYRI BİR ÖZELLİĞİ VAR”
AK Parti Hatay Milletvekili Ergin ise, sadece Ankara’da değil, İstanbul ve İzmir’de de Hatay Günleri’nin yapılmaya başlandığını hatırlatarak, “Hatay’ın sahip olduğu hem tarihi zenginlikler, hem esnafımızın üretmiş olduğu güzide, nadide eserler, Hatay yöresinin kültürünü yansıtan mamuller, yurdumuzun dört bir köşesinde insanımızla paylaşılıyor. Bu manada Ankara’da 3’üncüsünü yapıyoruz. Bundan öncekilerde çok güzel oldu, görkemli geçti. Hatay’ımız ana vatana katılan son yurt parçası. Bu açıdan ayrı bir özelliği var. Ayrıca bir devlet bakiyesi olmasının getirdiği artısı var. Hatay’ın bağımsız bir devlet olma süreci de söz konusu. Onun için Ankara’nın kalbinde, yüreğinde Hatay’ın güzelliklerini sergilemek adına yapılan bu etkinlikte emeği geçenleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

“PÜF NOKTASI KADAYIFININ EL DÖKÜMÜ OLMASI, BİZİM KENDİMİZE HAS TEREYAĞI VE ÖZEL KÜNEFELİK PEYNİRİMİZ”
Hatay'ın kültürel zenginliklerinin, yöresel yemeklerinin, tarım ve turizm değerlerinin yer aldığı etkinlikte Hatay künefesi yoğun ilgi gördü. Hatay Künefecisi Cuma Usta, “Künefe 7 TL. Orijinal Hatay künefesi. Künefe yapmak 15 dakika bir şey sürer. Tereyağı ile önce kadayıfı harmanlıyoruz. Ondan sonra alt kat dediğimiz yüz kısmını tereyağıyla tepsiye sürerek pişirip kızartıyoruz. Ondan sonra soğumasını bekleyip, soğuduktan sonra arasına özel künefelik peyniri döşüyoruz. Üçüncü kata geçiyoruz. Üçüncü katta direkt kapatıyoruz. Tepsiyi ters çevirip pişiriyoruz ve müşterilere sunuyoruz. Püf noktası kadayıfının el dökümü olması. Bizim kendimize has tereyağı ve özel künefelik peynirimiz. Üç tanesi eksik olursa bu zincirleme gibidir, bozuk çıkar o zaman” şeklinde konuştu.

Başkent'te Hatay Günleri, 9 Kasım’a kadar Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile