Baskent'te 'Kesmir Kara Günü' Anildi

Baskent'te 'Kesmir Kara Günü' Anildi

Pakistan’in Ankara Büyükelçiligi tarafindan 75’inci Kesmir Kara Günü nedeniyle anma programi düzenlendi.

Pakistan’in Ankara Büyükelçiliginde düzenlenen Kesmir Kara Günü anma etkinligi, Müstesar Abbas Sarwar Qureshi’nin konusmasiyla basladi.

Qureshi, 1947’den bu yana Hindistan’in Kesmir halkina karsi ’kötülük’ üretmedigi bir günün bile geçmedigini belirtti.

Hindistan’in silahli saldiri yoluyla Kesmir’in özgürlük ve baris mücadelesini susturmaya çalistigini söyleyen Qureshi, “Ancak tarih, mümkün olan hiçbir uygulama ve planin halkin iradesini ve kararliligini yok edemeyecegini gösteren örneklerle doludur. 75 yillik baskinin ardindan Kesmir mücadelesi daha canli, daha güçlüdür ve Kesmirliler kendilerine BM, Pakistan ve Hindistan tarafindan vaat edilen mesru kendi kaderlerini tayin hakkini elde etmeye kararlidir” ifadelerini kullandi.

Qureshi, Pakistan’in Kesmirlilere siyasi, ahlaki ve diplomatik destegini sürdürecegini vurgulayarak, “Türkiye halkina ve hükümetine Kesmir konusundaki ilkeli durusundan dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Programda Pakistan Cumhurbaskani, Basbakani ve Disisleri Bakani’nin mesajlari da okundu. Liderler, Kesmirlilerle dayanismalarini ifade ederek, Hindistan hükümetinin 5 Agustos 2019 tarihli yasa disi ve tek tarafli eylemlerinin derhal tersine çevrildigini yineledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile