Başkent'te 'yağda yumurtalı' eylem

Ankara Üniversitesi'nde TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yapılan yumurtalı saldırıyı protesto eden bir grup genç, yumurtaları bir tavada

Ankara Üniversitesi'nde TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yapılan yumurtalı saldırıyı protesto eden bir grup genç, yumurtaları bir tavada yağda pişirerek yedi.

Kendilerine Dünya Demokrasi Hareketi adını veren bir grup, Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda öğle saatlerinde toplandı. Grup üyeleri beraberlerinde getirdikleri tüplü ocağı kurduktan sonra, üzerine yemek tepsisi yerleştirdi. Boynundaki mutfak önlüğünde "demokrat aşçı" yazan eylemci, tepsiyi yağladıktan sonra üzerine çok sayıda yumurta kırdı. Yumurtaların pişirilmesinden sonra, eylemciler ekmekleri yumurtaya banarak yemeye başladı.

Türkiye'nin gündemine yumurta kırdıklarını belirten Dünya Demokrasi Hareketi Genel Başkanı Bayram Zilan, "Bütün gençliğe sesleniyoruz. Ülke gündemine yumurta kırmayın. Herkesin birbirine saygı gösterdiği, aklın egemen olduğu, fikirlerin üretildiği bir Türkiye için üniversite gençliğini sağduyulu olmaya davet ediyoruz." dedi. Zilan açıklamasının son bölümünde, olaylarda bebeğini kaybeden genç bayana, yumurtalı saldırıya uğrayan Burhan Kuzu'ya ve tepkilere maruz kalan Süheyl Batum'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile