Baskentin En Otantik Nilüfer Havuzu Keçiören'de

Baskentin En Otantik Nilüfer Havuzu Keçiören'de

Keçiören Ovacik Mahallesi’nde yer alan 50 dönümlük Lavanta ve Gül Bahçesi içine insa edilen “Nilüfer Havuzu” ve içinde bulunan Koi baliklari dogayla bas basa vakit geçirmek isteyen vatandaslar için otantik bir ortam sunuyor.

Lavanta Bahçesi içinde metruk halde bulunan tarihi bina ise restorasyon çalismalarinin ardindan “Lavanta Evi” haline getirilerek kullanilmaya basladi.

Yapimi tamamlanan ve çevre düzenleme çalismalariyla estetik bir görünüme kavusturulan Nilüfer Havuzu ve Lavanta Evi ile ilgili bilgi veren Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Lavanta ve Gül Bahçemizi genisletip güzellestirmeye devam ediyoruz. Burada bulunan tarihi yapiyi restore ettik ve Lavanta Evi olarak kullanmaya basladik. Lavanta Evi’nde, hasat ettigimiz lavantalarin yagini çikariyor, lavanta suyunu konsantre hâle getiriliyor, ARGE Merkezimizde çesitli üretimlerde kullaniyoruz. Evimizin yaninda bulunan Nilüfer Havuzunda olusturdugumuz dogal habitatla ise vatandaslarimiza özellikle yagmurlu havalarda otantik bir ortam sunuyoruz. Burada ayni zamanda sazliklar ve havuzumuzu besleyen bir de deremiz var. Nilüfer Havuzu içinde Japon Koi baliklari da bulunuyor. Öyle ki, ilk etapta 150 civari Koi baligini buraya birakmistik. Baliklar ortamlarini benimsedikleri için çogaldi ve havuzumuzu daha da güzellestirdiler. Su anda Nilüfer Havuzunda binlerce Koi baligi yasiyor” dedi.

Baskan Altinok, vatandaslarin dinlenecekleri çardaklarin ve vakit geçirecekleri yesil alanlarin yapilmaya devam ettigini, çevre düzenleme çalismasi çerçevesinde burada bulunan tarihi köy çesmesinin de restore çalismalarinin tamamlandigini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile