Baskentin Otobüs Soförlerine Egitim Atagi

Baskentin Otobüs Soförlerine Egitim Atagi

EGO Genel Müdürlügü, aralarinda yeni ise baslayan kadin soförlerin de bulundugu toplam 2 bin 594 otobüs soförüne “Güvenli Sürüs ve Trafik Kurallari” konularinda egitim veriyor.

EGO Genel Müdürlügü, aralarinda yeni ise baslayan kadin soförlerin de yer aldigi toplam 2 bin 594 otobüs soförüne “Güvenli Sürüs ve Trafik Kurallari” egitimi vermeye basladi.

Hizmet Iyilestirme ve Kurumsal Gelisim Daire Baskanligi koordinasyonunda Insan Kaynaklari ve Egitim Daire Baskanligi, Otobüs Isletme Daire Baskanligi, Türkiye Belediyeler Birligi Belediye Akademisi ile Ankara Sürüs Akademisi is birligiyle Macunköy Otobüs Isletme 2. Bölge Müdürlügü yerleskesinde gerçeklestirilen egitimler, 27 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Baskentte otobüs filosunu her geçen gün yenileyen EGO Genel Müdürlügü baslattigi egitim atagiyla bünyesindeki soförlerin hem bilgilerini güncellemesini hem de vatandaslarin daha güvenli ve kaliteli yolculuk yapabilmesini hedefliyor.

Eksikliklerin giderilmesi için egitimin önemi

Uzman egitmen Sinan Çetin tarafindan sürücülere can ve mal güvenliginin korunmasi hakkinda önemli bilgiler verilirken, Baskent’te toplu ulasimda can güvenligini saglamak kadar trafik kurallarina uyulmasinin da önemine dikkat çeken EGO Genel Müdür Yardimcisi Zafer Tekbudak, söyle konustu:

“Vatandaslarimiza karsi daha iyi hizmet sunabilmek için sürücülerimizi en iyi sekilde egitmeye çalisiyoruz. Elbette ki sürücülerimizin egitime ihtiyaci oldugunu da görüyoruz ve eksikliklerini de tamamlamak istiyoruz. Egitimlerimiz 24 gün sürecek ve toplamda 2 bin 594 sürücümüzün egitimini tamamlamis olacagiz. Ümit ediyorum ki bu egitimler sonunda Ankara halkina daha kaliteli hizmet verecek noktaya ulasacagiz. Hep sunu da söylüyoruz sürücülerimiz zor sartlarda görev yapiyor bu yüzden vatandaslarimizin da sürücülerimize karsi daha sevgi ve sefkatle yaklasmasi bizim dilegimiz.”

Türkiye’de genel trafik durumu ve isleyisi basta olmak üzere EGO soförlerine; 12 asli kusur, güvenli sürüs teknikleri, kaza nedenleri, kurtulma ihtimalleri, hiz limiti, emniyet kemeri kullanimi, trafik levha okuma yöntemi, geçis hakki üstünlügü, kriz yönetimi, direksiyon hâkimiyeti, yolcularla iletisim ve stres yönetimi, park etme, oturus pozisyonlari gibi teknik konular hakkinda egitim veriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile