Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından düzenlenen "Ekonomi ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasına katılan eserlerin yer aldığı sergi Başkentli sanatseverler ile buluştu.
Cer Modern Sanatlar Merkezi'ndeki serginin açılışında konuşan TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, bankanın kurumsal kimliğinin ulusal ve uluslararası platformda tanıtılması ve iletişim kanallarının güçlendirilmesi amacıyla kültürel ve sanatsal etkinliklere önem verdiklerini söyledi.
Bu kapsamda düzenledikleri fotoğraf yarışmasının temasını, insan ve ekonomi arasındaki yakın ilişkinin farklı beşeri, fiziki ve bölgesel coğrafyalarda çekilecek fotoğraflarla göz önüne serilmesi, insanın ekonomik ve sosyal hayata katılımındaki farkındalık düzeyinin artırılması doğrultusunda "ekonomi ve insan" olarak belirlediklerine işaret eden Çetinkaya, şöyle konuştu:
"Toplumların yapısını doğrudan yansıtan, evrensel değer taşıyan kültür ve sanat ürünlerinin aynı zamanda insan düşünce ve yeteneklerinin göstergeleri olarak görmek ve mümkün olduğunca paylaşmak gerekir. Bu doğrultuda, bu etkinliği, finansal kuruluşların sanat ve kültür alanında izledikleri sorumluluk projelerinin bir örneği olarak değerlendirmek mümkün. 30 ülkeden bin 362 sanatçının 4 bin 781 fotoğrafla katıldığı fotoğraf yarışması eylülde sonuçlandı. Sergimiz, Türkiye, Vietnam, Çek Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, İran ve Malezya gibi birçok ülkeden fotoğraf sanatçılarını bir araya getirmektedir."
Cer Modern Sanatlar Merkezi'ndeki 110 eserin yer aldığı sergi, 21 Kasım'a kadar gezilebilecek.
Yarışmada Seyit Konyalı altın, Neşe Arı gümüş, Le Chau Dao bronz madalya kazanmıştı. Abjijit Banerjee, Anupam Roy Chowdhury, Merve Arslan, Shibasish Saha, Xinghua Chen ve Ertuğrul Baştan yarışmada mansiyon ödüllerine layık görülürken, Yüksel Açıkgöz de TCMB özel ödülünün sahibi olmuştu.
Başkentte 'Ekonomi Ve İnsan' Konulu Fotoğraf Sergisi
TCMB tarafından düzenlenen 'Ekonomi ve İnsan' konulu fotoğraf yarışmasına katılan 110 eserin yer aldığı sergi 21 Kasım'a kadar açık kalacak Başkan Çetinkaya: 'Etkinliği, finansal kuruluşların sanat ve kültür alanında izledikleri sorumluluk projelerinin bir örneği olarak değerlendirmek mümkün'.