Baskentte Kapaksiz Beton Mikserleri Dönemi Sona Eriyor

Baskentte Kapaksiz Beton Mikserleri Dönemi Sona Eriyor

Ankara Büyüksehir Belediye Meclisinin kent içinde beton tasiyan mikserlere yönelik kapak taktirma zorunlulugu yönündeki kararin ardindan araçlarina kapak sistemi yaptirmayan firmalara yaptirim uygulanacak.

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB), Baskentli sürücülerin rahat, konforlu ve güvenli bir sekilde yolculuk edebilmesi için çalismalarina araliksiz devam ediyor. Büyüksehir Belediye Meclisinin yollarda tahribata neden olan beton mikserleri ile ilgili aldigi karar dogrultusunda harekete geçen Ankara Zabitasi, araçlarinda kapak sistemi olmayan beton firmalarina yaptirim uygulayacak.

“Kapaksiz beton mikserlerinin trafige çikmasina müsaade etmeyecegiz”

Ankara Zabitasi beton mikserlerinden yollara dökülen beton kalintisi nedeniyle asfaltin zarar görmesi ve trafik güvenligi açisinda olusan risklere karsi denetimlerini artirdi. Kurallara uygun sekilde trafige çikmayan araç sürücülerine ve firmalara para cezasi uygulanacagi uyarisinda bulunan ABB Zabita Daire Baskani Mustafa Koç, Ankara’daki hazir beton üreticileri ve mikser sahiplerine kapak taktirma zorunlulugu yönündeki karari teblig ettiklerini söyledi.

Koç, çevre kirliligine ve trafigi engelleyen beton artiklarina izin vermeyeceklerini belirterek, “Hazir beton üretim tesislerinde üretilen beton, insaatlara mikser denilen araçlarla tasiniyor. Bu araçlar zaman zaman seyir halindeyken beton artiklarini döküyor. Bunlar hem zeminde bozulmalara sebep oluyor hem de vatandaslarimizin ulasim konforuna zarar vererek trafik güvenligini de tehlikeye sokuyor. Bunu önlemek amaciyla, bu araçlarin depolarinin üzerine bir kapak konulmasini zorunlu hale getirdik ve kapakla beton tasimayan araçlarin trafige çikisini artik müsaade etmeyecegiz” dedi.



“Trafikten men edilerek parka çekmeye kadar çesitli yaptirimlarimiz olacak”

Vatandaslardan kurallara uymayan beton mikserlerini gördüklerinde duyarli davranarak bu araçlari Baskent 153’e ihbar etmelerini isteyen Koç, “Beton mikserli araçlari kapaksiz olarak trafige çikmalari hâlinde bunlari hem çevre kanunu hem kabahatler kanunu hem de Belediye Meclisi kararlarina aykiri hareket etmekten para cezasina çarptiracagiz. Hatta trafikten men edilerek parka çekmeye kadar çesitli yaptirimlarimiz olacak. Ankara’daki bütün hazir beton üreticilerine önce tebligat yaptik” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile