Baskentte Sahte Kargoculara Paket Operasyonu Açiklamasi 5 Gözalti

Baskentte Sahte Kargoculara Paket Operasyonu Açiklamasi 5 Gözalti

Ankara Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince kargocu kiliginda kargo paketi gönderildigi izlenimi vererek evrak imzalatan 5 sahis gözaltina alindi.

Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, magdurlarin ikametlerine ya da is yerlerine kargocu kiliginda giderek kargo paketi gönderildigi izlenimi veren ve magdurlarin evraka imza atmalarini sagladigi tespit edilen kisilere yönelik çalisma baslatti. Polis ekipleri tarafindan evraklarin altina senet koyarak “pencere” ya da “kes-yapistir” yöntemiyle sahte senet düzenlediklerine dair yapilan bulgular üzerine; 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu “nitelikli dolandiricilik ve resmi belgede sahtecilik” suçlarindan yapilan es zamanli operasyonda 5 sahis gözaltina alindi.

25 milyon lira tutarinda icra takibi

Sorusturma çerçevesinde çok sayida vatandasi magdur eden çetenin pencere yöntemiyle düzenlenen senetlerle yaklasik 25 milyon lira tutarinda icra takip islemi baslattiklari ve bu icralarla magdurlarin ev ve isyerlerine haciz islemi uyguladiklari tespit edildi.

Ayrica varlikli ve yasli vatandaslari kendilerine hedef olarak belirledikleri anlasilan çete üyelerinin, özellikle pandemi döneminde Saglik Bakanligi tarafindan cerrahi maske ve kolonya gibi ürünlerin gönderildigini ve teslim belgesinin imzalanmasi gerektigini belirterek, magdurlardan imza aldigi ortaya çikti.

Öte yandan, polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan süphelilerin dolandiricilik suçu basta olmak üzere birçok farkli suçtan kayitlarinin oldugu da anlasildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile