Başkentte Suriye Protestosu

Ankara‘da Suriye Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup Suriye vatandaşı, Suriye Devlet Başkanı Esad‘ı ve yaptığı uygulamaları protesto etti.

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği‘ne bağlı yaklaşık 100 kişi, Suriye Büyükelçiliği önündeki Anayasa Parkı‘nda toplanarak, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve yönetimini protesto etti. "Suriye halkı yalnız değildir", "Diren Suriyeli kardeşim Türkiye seninle" ve "Özgürlük isteyen değil, halkını öldüren haindir" sloganları atan grup, Esad ve yönetimi tarafından Hama, Humus, Dair Ezzur ve Dara şehirlerinde düzenlenen operasyonlarda ölen 160 kişiye dikkat çekildi.

Kendilerini Hür Suriyeliler olarak nitelendiren grup adına yapılan açıklamada, Suriye‘de yaşanan olaylara dikkat çekilerek, "Babasının bitiremediği Hama‘yı oğlu bugün bitirmeye çalışıyor. Hama‘da, Derulzor‘da, İblid‘de, Humus‘ta ve Bukemal‘da Esad ihtilal yapıyor" denildi.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, geçtiğimiz Cuma günü Hama kenti sokaklarında toplanan binlerce insanın Esad yönetimine isyan etmesinin bedelinin ağır olduğunu dile getirdi. Ünsal, Ramazan ayı arifesinde gerçekleştirilen bu katliamın Esad yönetiminin halkın kutsal değerlerine de saygısı olmadığını belirterek, "Barış ve ibadet ayı olan Ramazan‘da da benzer yöntemler kullanarak kan dökebileceklerini gösteriyor" dedi. MAZLUMDER olarak Suriye Devlet Başkanı Esad‘ı, hükümetini ve ordusunu

kınadıklarını söyleyen Ünsal, şiddete son vermeyle reformları bir an önce hayata geçirmeye ve son sorumluları adalete etmeye çağırdıklarını dile getirerek, "Bütün bu olanlardan sonra hem kendi halkı hem de dünya kamuoyu nezdinde meşruiyetini kaybeden Esad ve ordusunun Suriye üzerinden elini çekmesi gerekmektedir." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile