Basketbolda Derbi Maçtan Notlar

lacivertli taraftarların ilgisi yüksek oldu-Fenerbahçe Ülker`de Mirsad Türkcan, sakatlığının ardından320 gün sonra yeniden kadroya girdi-Galatasaray`da sakatlıkları nedeniyle Ender ve Caner,Fenerbahçe Ülker`de ise cezalı durumdaki Preldzic ile el parmağıkırılan Ukic oynayamadılar-Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu, Serdar Kesimal, SelçukŞahin ve Özer Hurmacı, tribünden basketbol takımlarına destekverdiİSTANBUL - 30.

12.2011 - Beko Basketbol Ligi`nin 12. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park karşı karşıya gelirken, sarı-lacivertli taraftarların bu karşılaşmaya ilgisi yüksek oldu.

Kulüpler arası anlaşma gereğince Galatasaray taraftarlarının salonda izleyemediği derbi maçta takımlarını yalnız bırakmayan sarı-lacivertli taraftarlar, Sinan Erdem Spor Salonu`nu önemli ölçüde doldurdu.

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan Galatasaray Medical Park oyuncularına tribünlerden küfür edilirken, küfürlü tezahüratlar zaman zaman toplu halde yapıldı.

Galatasaray Medical Park`ın sahaya çıktığı anda tribünlerden, rulo şeklindeki konfetiler oyuncuların üzerine atıldı.

Diğer yandan, karşılaşmada hava atışı yapılmak üzereyken tribünlerden sahaya yine bu rulolardan atıldı ve kısa süre gecikmenin ardından saha temizlendikten sonra karşılaşmaya başlanabildi.

-Mirsad Türkcan 320 gün sonra-Geride kalan sezondaki Türkiye Kupası finalinde sakatlanmasının ardan uzun süre takımdan ayrı kalan Mirsad Türkcan, Galatasaray Medical Park`a karşı derbi maçta takımdaki yerini aldı.

Beşiktaş`a karşı 13 Şubat 2011 tarihinde oynanan Türkiye Kupası final maçında diz bağlarından sakatlanan Mirsad Türkcan, 320 gün sonra yeniden formasına kavuşmuş oldu.

Öte yandan, sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan Ömer Onan da derbi maçta takımındaki yerini aldı.

-İki takımın da eksikleri var-Derbi maçta hem Fenerbahçe Ülker, hem de Galatasaray Medical Park takımındaki eksikler dikkat çekti.

Fenerbahçe Ülker`nin Olin Edirne maçında hakemin üzerine yürüdüğü gerekçesiyle 3 meç ceza alan Emir Preldzic ile antrenmanda sağ el orta parmağı kırılan Roko Ukic, bugün forma giyemediler.

Galatasaray Medical Park`ta ise sakatlıklarının sürmesi nedeniyle Ender Arslan ve Caner Topaloğlu, derbi karşılaşmasında takımlarından uzak kaldılar.

-Ülker Sports Arena öncesi son maç-Sarı-lacivertli ekip, inşası tamamlanan Ülker Sports Arena`ya geçmeden önce ev sahibi olarak seyircisinin önüne Sinan Erdem Spor Salonu`nda son kez çıktı.

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Sinan Erdem Spor Salonu`nda son kez ev sahibi olarak bulunduklarını belirtirken, bundan sonraki maçlarını yeni salonlarında yapacaklarını aktardı.

-Futbolculardan destek-Derbi karşılaşmada Fenerbahçeli futbolcular, basketbol takımına destek vermek için Sinan Erdem Spor Salonu`nda yerlerini aldılar.

Karşılaşmayı Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu, Serdar Kesimal, Selçuk Şahin ve Özer Hurmacı tribünden takip ederlerken, taraftara imza dağıtıp fotoğraf da çektirdiler.

Ayrıca, Emre Belözoğlu yaptığı açıklamada, basketbol takımına destek için geldiklerini dile getirerek, ``Camiamızın bu zor günlerinde bütün branşlardaki arkadaşlarımız örnek alınması gereken bir duruş gösteriyorlar. İnşallah bugün de onların galibiyetiyle bütün camiamızı, buraya gelen taraftarlarımızı sevindirmek istiyoruz. Onlara da bir nebze destek olursak, mutlu oluruz`` ifadelerini kullandı.

(MFD-ERC-SBR)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile