Basörtülü Akademisyene Saldiriya Iliskin Tutuklu Süphelinin 6 Yil 9 Aya Kadar Hapsi Istendi

Sisli'de bir parkta akademisyen Nese Nur Akkaya ve Yasemin Farhat'a saldirdigi iddiasiyla tutuklanan Eray Çakin hakkinda, "halki kin ve düsmanliga alenen tahrik ve asagilama" ile "silahla kasten yaralama" suçlarindan 6 yil 9 aya kadar hapis cezasi istemiyle iddianame düzenlendi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Çakin'in 6 Haziran'da Tesvikiye'de bulunan Mistik Parki'nda arkadaslariyla birlikte oturdugu sirada, parka gelen ve basörtülü olan müstekiler Nese Nur Akkaya ile Yasemin Farhat'a rahatsizlik verecek nitelikte araliksiz olarak baktigi aktarildi.

Iddianamede Çakin'in, müstekilerin yanina gelen kediyi gerekçe göstererek, "Ben sizden rahatsiz oluyorum. Gaziosmanpasa'ya gidin. Burada yasayamazsiniz. Buradan gidin." seklinde yüksek sesle parkta bulunan insanlari galeyana getirmek ve müstekilere karsi kiskirtmak amaciyla bagirdigi anlatildi.

Süphelinin bu eylemi nedeniyle parkta bulunan diger insanlarin dikkatlerini müstekilere yogunlastirdiklari kaydedilen iddianamede, Çakin'in müstekilere hitaben "Gaziosmanpasa'ya gidin" dedigini ikrar ettigi aktarildi.

Iddianamede, süphelinin söylemi ve Akkaya'nin basörtüsüne yönelen saldirisi nedeniyle müstekilerin parkta bulunan insanlardan korkarak tedirginlik hissettikleri, hatta olayda yasanan korku nedeniyle müsteki Yasemin Farhat'in Istanbul'dan ayrildigi, bu nedenle Çakin'in söylemleri ve eylemi nedeniyle müstekiler ve kamu güvenligi açisindan yakin bir tehlike ortaya çiktigi vurgulandi.

Iddianamede, olay sirasinda süphelinin su sisesi oldugunu söyledigini ancak ne oldugu tespit edilemeyen bir cisimle müsteki Nese Nur Akkaya'nin yüzüne birden fazla kez vurdugu, basörtüsünden çektigi ve yere düsürdügü, yüz bölgesinde, boynunda elinde ve ayak bölgesinde morluklar ve abrazyon olustugu ifade edildi.

Süpheli Eray Çakin'in ifadesinde arkadaslariyla parkta oturdugunu, müstekilerin kediye ayagiyla vurdugunu, bunun üzerine Akkaya'ya sakin bir sekilde 'Kedilerden rahatsiz oluyorsaniz bankta oturmaniz daha iyi olur. Çünkü arkada kedi parki var." dedigini ancak Akkaya'nin kendisine hakaret ettigini öne sürdü.

Bu hakaret üzerine "Sen hiç bir sekilde bana hakaret edemezsin. Kediden ve benden eger rahatsizsan burasi Nisantasi, burada birçok parkta kedi var ve benim gibi insanlari çok görürsünüz, eger rahatsizsan Gaziosmanpasa'da bir parkta rahatça oturabilirsiniz" dedigini savunan süpheli, tartisma sirasinda yarisi su dolu plastik su sisesiyle Nese Nur Akkaya'nin alin kismina dogru 1-2 kez vurdugunu, üzerine atili suçlamalari kabul etmedigini söyledi.

Adli Tip Kurumu ve Istanbul Üniversitesi Adli Tip Anabilim Dali raporuna göre Akkaya'nin "Basit tibbi müdahale ile giderilebilir" sekilde yaralanmasina sebebiyet verildigi, olaydan sonra ele geçirilemeyen ve süphelinin suçta kullandigi cismin saldirida kolaylik saglamasi ve müstekinin daha fazla yaralanmasina elverisli olmasi nedeniyle silah kapsaminda degerlendirildigi kaydedildi.

Iddianamede, süpheli Çakin'in "silahla kasten yaralama" ve 2 kisiye karsi "halki kin ve düsmanliga alenen tahrik etme" suçlarindan 1 yil 9 aydan 6 yil 9 aya kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Iddianame Istanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gönderildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile