Basörtülü Akademisyeni Darp Ettigi Iddia Edilen Süpheli Tutuklama Talebiyle Mahkemeye Sevk Edildi

Basörtülü Akademisyeni Darp Ettigi Iddia Edilen Süpheli Tutuklama Talebiyle Mahkemeye Sevk Edildi

Basörtülü akademisyen Nese Nur Akkaya’ya Nisantasi’nda bir parkta arkadasiyla oturdugu sirada, "Burada sizin gibileri istemiyoruz" diyerek saldirdigi iddia edilen Eray Çakin, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edildi.



Akademisyen Nese Nur Akkaya ve arkadasi 6 Haziran günü Nisantasi’nda parkta oturduklari sirada basörtüleri nedeniyle sözlü saldiriya ugramisti. Parkta arkadaslariyla beraber bulunan Eray Çakin, "Burada ne isiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin baska yerlere, çok parkta oturmak istiyorsaniz, Gaziosmanpasa’ya gidip oturun" demisti. Çakin’in ayrica elindeki termos bardakla Nese Nur Akkaya’yi darp ettigi de iddia edilmisti. Olaya iliskin Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma kapsaminda, Eray Çakin’in bugün ifadesi alindi. Çakin ifadesinin ardindan ‘halki kin ve düsmanliga alenen tahrik ve asagilama’ ile ‘silahla kasten yaralama’ suçlarindan tutuklanmasi talebiyle Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edildi.

“Sorusturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir”

Öte yandan Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi konuyla ilgili yaptigi basin açiklamasinda “Bazi basin yayin kuruluslarinda ve sosyal medya paylasimlarinda yer alan Istanbul’da bir kadina yönelik siddet vakasiyla ilgili kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi amaciyla basin açiklamasi yapilmasi geregi hasil olmustur. Bassavciligimizca, 6 Haziran 2021’de E.Ç., N.N.A. ve Y.F. arasinda yasanan olay sonrasinda kasten yaralama suçundan sorusturma baslatilmistir. Süpheli E.Ç. hakkinda 8. Sulh Ceza Hakimligince adli kontrol karari uygulanmistir. N.N.A. ve Y.F.’nin 09/06/2021 tarihinde Cumhuriyet Bassavciligimizca alinan ifadeleri dogrultusunda E.Ç. hakkindaki sorusturma, halki kin ve düsmanliga alenen tahrik veya asagilama ile silahtan sayilan cisimle kasten yaralama suçundan derinlestirilmistir. Sorusturma kapsaminda, E.Ç.’nin 10/06/2021 tarihinde (bugün) ifadesinin alinmasina müteakip halki kin ve düsmanliga alenen tahrik ve asagilama (TCK 216/1) ile silahla kasten yaralama (TCK 86/2, 3-e) suçlarindan tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimligine sevk edilmistir. Sorusturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile