Bassavci Kiliç Açiklamasi 'Üniversiteler Sehirlerin Lokomotifidir'

Bassavci Kiliç Açiklamasi 'Üniversiteler Sehirlerin Lokomotifidir'

"Türk Hukuk Devrimi Zirvesi" konferansinda konusan Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç, “Üniversiteler sehirlerin lokomotifidir. Sehirleri ileriye götüren, gelistiren üniversitelerdir. Üniversitelerin de lokomotifi bana göre hukuk fakülteleridir” dedi.

Samsun Adliyesi’nde "Türk Hukuk Devrimi Zirvesi" konferansi düzenlendi.

Isa Fidan Konferans Salonu’nda düzenlen program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.



“Üniversiteler sehirlerin lokomotifidir”

Akabinde konusan Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç, "Bu bir 100. yil etkinligidir. 100. yil etkinligi olmasinin da büyük bir önemi var. Hukuk fakültesinde yapilan bir yil önceki hukuk devrimi programin eslik ettim ve mükemmel bir programdi. Dolu dolu geçti. Kiymetli meslektaslarimin da, avukat meslektaslarimin da istifade etmesinden arzu ettigimden sayin dekanima teklifte bulundum. Baro baskanima teklifte bulundum. Her ikisi de uygun gördüler. Hep söylüyorum. Üniversiteler sehirlerin lokomotifidir. Sehirleri ileriye götüren, gelistiren üniversitelerdir. Üniversitelerin de lokomotifi bana göre hukuk fakülteleridir. Bütün üniversitelerde etkinlikleri gelistiren, üniversitelere yön veren, hareket ettiren hukuk fakülteleri hocalari ve ögrencileridir. Dolayisiyla üniversitedeki hocalarimizi, ögrencilerimizi bu tür programlari sik sik gerçeklestirmeye davet ediyorum” diye konustu.



Akabinde konusan Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Basgil Hukuk Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, "2023 yili Türkiye Cumhuriyet’inin kurulusunun 100. yiliydi. Çok çesitli etkinlikler ülke çapinda kutlandi. Biz de fakülte olarak çesitli etkinliklerde bulunmustuk. Tabii ki bir Hukuk Fakültesi olarak agirlik verecegimiz konu bir hukuk devrimi meselesi idi. Bu konuda degerli ögretim üyelerimiz iyi bir program hazirladilar. Cumhuriyet Bassavcimiz, bu etkinligi buradaki salonda yapilabilecegimizi söyledi.

Burada Hukuk Fakültemizin 8 ögretim üyesi Türk Hukuk Devrimi’ne iliskin kendi alanlarinda gerçeklesen olaylari, devrimsel asamalari, girisimleri anlatacaklar. Dolayisiyla Türk Hukuk Devrimi’ni bir kez daha yasamiz olacagiz” seklinde konustu.

Samsun Barosu Baskani Av. Pinar Gürsel Yildiran ise "Baro olarak bu salonda birçok egitim yapiyoruz. Bunun ayri bir önemi var. Samsun Cumhuriyet Bassavciligimiz ve Hukuk Fakültesi ortaklasa bir program olusturduk. Bizler Samsun Barosu olarak ilimizdeki Hukuk Fakültesi ile iletisim halinde olmaktan ve kiymetli hocalarimizin bilgi, tecrübe ve rehberliklerinde istifade etmek her zaman arzu ettigimiz, hayata geçirmek istedigimiz bir husustur. Devami gelecektir. Bu hem bize katki verecektir hem de Hukuk Fakültesindeki ögrencilerimize de yol gösterici, vizyonlarini gelistirici bir deneyim olacaktir” ifadelerini kullandi.

Konusmalarinin ardinda Hukuk Fakültesi Ögretim Üyeleri Dr. Betül Kayar, Dr. Büsra Sahin, Dr. Hatice Karacan Çetin, Dr. Taner Sahin tarafindan "Türk Hukuk Devrimi Zirvesi" ile ilgili konferans verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile