Başsavcı Vekili‘Ne Tehdit İçerikli Yazıyla İlgili Takipsizlik Verildi

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’nın evinin yanındaki bir trafoya yazıldığı belirtilen ve tehdit içerikli olduğu değerlendirilen yazıyla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’nın evinin yanındaki bir trafoya yazıldığı belirtilen ve tehdit içerikli olduğu değerlendirilen yazıyla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Soruşturmayı yürüten Savcı Emin Aydinç, trafoda yer alan yazıların tehdit unsuru olup olmadığının belirlenemediğini ve herhangi bir şüpheliye ulaşamadığını ifade etti.

Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’nın evinin yanındaki bir trafoya, kuru kafa simgesinin üzerinde ‘Savcı‘ yazdığını gören Çolakkadı’nın korumaları, İngilizce yazıları tercüme ettirmişti. Trafoda, yer alan "Kıllı was here", "Guy fawkes", "November 5th" gibi yazıların yanı sıra gamalı haç şekilleri, ve Nazi simgeleri nedeniyle korumalar, durumu polise bildirmişti. Emniyet, yazıyı yazan meçhul kişi ya da kişileri bulmak için çalışma başlatmıştı. Trafonun yer aldığı bölgede tüm kamera görüntüleri incelendi. İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Emin Aydinç tarafından yürütülen soruşturmada, polis herhangi bir bilgiye ulaşamadı.

Trafodaki yazıları kimlerin yazdığını tespit edemeyen polis, bu yazıların tehdit amaçlı yazılıp yazılmadığını da belirleyemedi. Bu nedenle yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile