Bataklik Operasyonu'na Iliskin Hazirlanan Iddianame Kabul Edildi

Bataklik Operasyonu'na Iliskin Hazirlanan Iddianame Kabul Edildi

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyusturucu ve suç gelirine yönelik operasyonu olarak nitelendirilen ‘Bataklik Operasyonu’nun iddianamesi kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi Kaçakçilik ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosunca yürütülen sorusturma kapsaminda gözaltina alinan 73 sahis hakkinda ‘uyusturucu ticareti’ ve ‘suçtan kaynakli mal varligini aklama’ suçlarindan hazirlanan iddianame, Ankara 33. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan incelendi ve kabul edildi.

Hazirlanan iddianamede 2 sanik örgüt kurucusu ve lideri, 5 sanik örgüt yöneticisi, 53 sanik örgüt üyesi, 13 sanik ise örgüte üye olmamakla birlikte yardim etmekle suçlanirken, örgüt elebaslari olarak gösterilen saniklar Nejat Das ve Çetin Gören’in, ‘suç islemek amaciyla örgüt kurmak’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varligi degerlerini aklamakla’ suçundan cezalandirilmasi istendi. Iddianamede Nejat Das ve Çetin Gören’in ‘zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varligini aklamak’ suçundan 450’ser yildan bin 470’er yila kadar ve ‘suç islemek amaciyla örgüt kurmak’ suçundan ise 5 yildan 12 yila kadar hapisle cezalandirilmalari istendi. Ayni suçlardan cezalandirilmasi istenen diger örgüt yöneticilerinin arasinda ise ‘Cemal Deniz Sahan, Perry James Young, Handan Kaymaz, Halil Arslantas ve Ugur Bülent Göçer’ yer aldi.

ESKI EMNIYET MÜDÜRÜNE 20 YILA KADAR HAPIS ISTEMI

Iddianamede ismi yer alanlar arasinda olan eski Sultanbeyli Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek hakkinda ‘suçtan kaynaklanan mal varligi degerlerini aklamak’ ve ‘suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olmak’ suçlarindan 8 yil 6 aydan 20 yila kadar hapis talep edildi.

ULUSLARARASI SULARDA OPERASYON YAPILDI

Yapilan operasyonda, ‘Türk Escobar’ olarak bilinen Nejat Das’in da aralarinda yer aldigi 73 süpheli gözaltina alinmis, milyonlarca dolara el konulmustu. Uluslararasi sularda farkli zamanlarda yapilan operasyonlarda uyusturucu tasiyan gemilerde tonlarca uyusturucu ve yüklü miktarda para ele geçirilmisti. Içisleri Bakani Süleyman Soylu bu operasyonun, cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarindan biri oldugunu belirtmisti.

(Engin Yagci/IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile