Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi

Bursa BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Recep Altepe, Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde atıl vaziyetteki 4 bin metrekare alana yaklaşŸık 600 kolektör monte edildiğŸini ve güneşŸ kolektörü sistemi oluşŸturulduğŸunu belirterek, tesiste aylık 23 bin kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleşŸtirildiğŸini bildirdi.

Bursa BüyükşŸehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Altepe, Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde kurulan enerji üretim alanında incelemelerde bulundu.
"YeşŸil Enerji YeşŸil Bursa" hedefiyle hareket ettiklerini belirten Altepe, yerel yönetim olarak her alanda çalışŸtıklarını, özellikle çağŸın stratejik konusu olan yenilenebilir enerji hakkında da projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı. ǜcretsiz ve yenilenebilir enerji olarak güneşŸ enerjisinden daha fazla istifade etmek amacıyla uygun olan atıl alanlara güneşŸ kolektörleri yerleşŸtirdiklerinin altını çizen Altepe, 4 bin metrekare alanda elektrik üretimi gerçekleşŸtirdiklerini belirtti.

Altepe, güneşŸ enerjisinden elektrik üretimi denemelerinin titizlikle devam ettiğŸini ifade ederek, şŸunları kaydetti:
"Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde atıl vaziyetteki 4 bin metrekare alana yaklaşŸık 600 kolektör monte edildi ve güneşŸ kolektörü sistemi oluşŸturuldu. Tesiste aylık 23 bin kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleşŸiyor. Tesisimiz kendini yaklaşŸık 6,5 yıl içinde amorti etmişŸ olacak ve 6,5 yıl sonra da bedelini kazandığŸı enerjiyle ödemişŸ olacak. Yenilenebilir enerji ve bu konudaki gelişŸmeleri takip ediyor, yatırımlarımızı yapıyoruz."



 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile