Batı Şeria Ve Kudüs'te Gerginlik

TULKERM/KUDÜS - İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerm'deki Filistin Teknik Üniversitesi kampüsüne düzenlediği baskında onlarca Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Filistinlilerin üniversite kampüsünün yakınında bulunan askeri nokta çevresinde düzenledikleri gösterilere İsrail askerleri müdahale etti.

Üniversitesi kampüsüne de giren İsrail askerlerinin buradaki öğrencilere karşı gözyaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandığı, olayda onlarca Filistinlinin yaralandığı, üniversite idaresinin okulu boşaltmak zorunda kaldığı kaydedildi.

Kampüs çevresinde yaşanan olaylarda da bir Filistinliye İsrail askerlerinin açtığı ateşte gerçek merminin isabet ettiği belirtilen bir Filistinlinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

- Yahudi yerleşimciler Aksa'nın avlusuna girdi

Öte yadan, Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi yetkililerinden Firas ed-Dibs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail polisi korumasındaki Yahudi yerleşimcilerin, sabah ve öğleden sonra iki grup halinde Meğaribe Kapısı'ndan Aksa'nın avlusuna girdiğini" söyledi.

Dibs, Yahudi yerleşimciler ve Aksa'yı koruyan gönüllü Filistinliler arasında kısa süreli gerginlik yaşandığını da dile getirdi.

Görgü tanıkları da burada namaz kılan Müslümanların, Yahudi yerleşimcilere tekbir getirerek tepki gösterdiğini anlattı.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, ekim ayının başından bu yana İsrail güçlerinin saldırıları sonucu 70'ten fazla Filistinli hayatını kaybetmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile