Batman Alman Yaz Okulu'nda Doğu-batı Kaynaşması

Alman Parlamentosu'nun destek verdiği program çerçevesinde Alman eğitmenler ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden öğrenciler Batman Anadolu Lisesi'nde yaz etkinliği gerçekleştirdi.

  ' Pasch Yaz Okulu ' olarak adlandırılan programda öğrenciler tiyatro , müzik ve çeşitli dil eğitim programlarına katılmanın yanı sıra Almanca gazete de çıkardılar .
Okullara teknik ve donanım desteği de veren Pasch Okulları sadece seçmeli ders dahi olsa Almanca eğitim gören okullardan seçiliyor . Türkiye ' de 17 ' si asil üye , proje ağından faydalanan toplam 42 Pasch Okulu bulunduğu bildirildi . Bu okullardan sadece 2 tanesi Güneydoğu Anadolu ' dan Şanlıurfa ve Batman illerinde yer alıyor .
Dünya genelinde uygulanan Pasch Okul projelerine 2008 yılında 45 milyon euro , 2009 yılında ise 54 milyon euro harcandığını belirten Batman Anadolu Lisesi Yaz Okulu Sorumlusu Christine Zipf , ' ' Etkinliklerde Samsun , İzmir , Antalya gibi illerden gelen öğrencilerle Batman ' daki öğrenciler arasında çok güzel bir bağ kuruldu . Projede Almanca dil gelişimin yanı sıra böylesi bir dayanışmanın oluşması oldukça önemli ' ' dedi .
Zozan Santalu ve Elif Yiner isimli öğrenciler ise programla ilgili şöyle konuştular :
' ' Böylesi bir program çerçevesinde kafamızdaki önyargılarımız kırıldı . Birbirimizi kısa süre içerisinde tanıyarak uzun zamandır dostmuşuz gibi bir bağ kurduk . Çok mutluyuz . ' '
Toplam 50 öğrencinin katıldığı program çerçevesinde ayrıca Hasankeyf , Mardin ve Diyarbakır ' da tarihi ve turistik mekanlar da gezildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile