Batman Çay'ında temizlik

Batman Kent Konseyi Çevre Sağlık Ana Çalışma Grubu çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında Batman Çayı havzasında temizlik çalışmalarına başladı.

Ken

Batman Kent Konseyi Çevre Sağlık Ana Çalışma Grubu çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında Batman Çayı havzasında temizlik çalışmalarına başladı.

Kent girişinde bulunan Bismil Köprüsü çevresinde görüntü kirliliği oluşturan havza temizlendikten sonra yeşil alana dönüştürülüp halkın hizmetine sunulacak. Batman Kent Konseyi Çevre Sağlık Ana Çalışma Grubu'nun daha önceki yürütme kurulu toplantılarında gündeme getirdiği ve konseyin temizlemesine karar verdiği Batman Çayı havzasındaki kirliliğin temizlenmesi çalışmalarına başlandı.

Temizlik çalışmalarına DSİ, İl Özel İdaresi, Belediye ve TPAO Bölge Müdürlüğü destek verdi. Kent Konseyi'nin girişimlerinin olumlu sonuçlar verdiğini ve kurumlar arası birlikteliğin sağlandığını ileri süren Batman Kent Konseyi Başkanı Süleyman Noyan, "Kentimizin girişine yakışmayan çirkin görüntülerin oluşması ve Batman'ın içme suyunun sağlandığı su kuyularının beslendiği havzanın kirletilmiş olması bu kentin bir ayıbıydı. Bu ayıbı el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Kentin içme suyunun sağlandığı kuyuların Batman çayı yüzey sularından beslenmesi nedeniyle havzada oluşan kirlilik halk sağlığı için bir tehdittir. Bu tehdidi bertaraf etmemiz gerekiyordu." dedi.

Batman Çayı havzasının yeniden kirlenmemesi ve kirletilmemesi için MOBESE kamera sistemi ve denetim için de gerekli çalışma yapılacaklarını belirten Noyan, kurumların işbirliğiyle başlattıkları çalışmayı en kısa zamanda bitireceklerini ifade etti.

Temizlik çalışmalarının yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Kent Konseyi, girişimlerine olumlu yanıt vererek DSİ ve İl Özel İdaresi gibi kurumları harekete geçiren Vali Ahmet Turhan'a, çay havzasının temizlenmesi için gereken desteği veren Belediye Başkan Vekili Serhat Temel'e, araç desteği sağlayan İl Özel İdaresi, DSİ ile TPAO Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile