Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Coskuyla Kutlandi

Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Coskuyla Kutlandi

Batman’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, düzenlenen etkinliklerle kutlandi.

Batman Valiligi bahçesinde bulunan Atatürk Aniti’na çelenk birakilmasiyla baslayan program, valilik binasi önünde yapilan coskulu kutlamalarla devam etti.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda Vali Ekrem Canalp ve esi Ayten Canalp’e çiçek sunumu yapildi. Günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapan Il Milli Egitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “23 Nisan 1920 tarihi gelecegimizin teminati çocuklarimizin bayrami olmasinin yaninda egemenligin millet iradesine birakildigi, demokrasimizin temelinin atildigi, bagimsizligimizin tüm dünyaya ilan edildigi, Cumhuriyetimizin 100. Yilini ve Türkiye Yüzyili vizyonumuzu sekillendiren önemli bir dönüm noktasidir” dedi.

Program, ögrencilerin siirlerin okunmasi ve ödül töreni ile son buldu.

Programa, Il Emniyet Müdürü Ibrahim Kara, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, Garnizon Komutani Tuggeneral Mehmet Ali Koç, Il Jandarma Komutani Albay Adem Taskin, Cumhuriyet Bassavcisi Murat Sahingöz, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, Il Milli Egitim Müdürü Kurtaran, STK’lar ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile