Batman'da Aç Kalan Ayilar Ari Kovanlarina Saldirdi

Batman'da Aç Kalan Ayilar Ari Kovanlarina Saldirdi

Batma’da kis uykusundan uyanan aç ayilar, yüksek kesimlerde bulunan ari kovanlarini parçalayarak içindeki kilolarca organik bali yedi.

Olay Batman’in Sason ilçesine bagli Kelhasan köyü yaylasinda meydana geldi. 15 yildir aricilikla ugrasan Irfan Maligir’e ait arili kovanlarina ayi saldirdi. Yaylada yaklasik 250 adet arili kovani bulunan Malgir, ayi saldirisinda 30’un üzerinde bal dolu arili çitanin zarar gördügünü ve yaklasik 300 kilogram balin ziyan oldugunu belirtti.

Hem aricilarin hemde ayilarin zarar görmemesi için elektrikli çitlerle önlem alinabilecegini belirten Irfan Malgir, bu yil ayilarda bölgede artis oldugunu belirterek, “Kara kovan ari besiciligi yaparak organik bal üretimi ile ugrasiyorum. Arilarimizi yüksek kesimlere çikartarak daha kaliteli bal hedefliyoruz. Ancak bu yil ayilarin saldirilarina maruz kaliyoruz. Benim ve bazi aricilarin kovanlarina dadanan ayilar kovanlara zarar veriyor. Bu yil aratan ayi saldirilarindan dolayi yüksek alanlara çikmaktan korkuyoruz. Ayilarda da zarar vermek istemiyoruz. 15 yildir ari besiciligi yapiyorum. Ilk defa böyle bir durumla karsilasiyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile