Batman'da El Sanatlari Sergisi Yogun Ilgi Gördü

Batman'da El Sanatlari Sergisi Yogun Ilgi Gördü

Batman’in Kozluk ilçesinde Halk Egitim Merkezi bünyesinde açilisi gerçeklestirilen el sanatlari sergisi vatandaslar tarafindan yogun ilgi gördü.

Kozluk Halk Egitim Müdürlügüne bagli usta ögreticiler tarafindan ahsap yakma, hat sanati ve resim sanatiyla yapilan eserlerin sergilendigi stantlar, Kaymakam Ekrem Güngör, esi Seda Güngör ve vatandaslarin begenisine sunuldu.

Usta ögreticiler tarafindan yapilan eserlerin vatandaslarin begenisini aldigini ifade eden Kozluk Halk Egitim Müdürü Ishak Aksoy, “Kozluk’ta ahsap yakma ve resim sergimizi açmis bulunmaktayiz. Usta ögreticilerimiz tarafindan bin bir emek verilerek yapilan bu eserler çok degerli emeklerinden dolayi kendilerine çok tesekkür ederim. Sergimize yogun katilim yapan vatandaslarimiza da sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Filistin halkina yapilan zulme dikkat çeken usta ögretici Kübra Ön, “Güvercinimize isledigimiz Filistin bayragi özgürlügü ifade etmektedir. Ve inaniyoruz ki bu sadece temsiliyet kalmayacak, Filistin halki bir gün özgürlügüne kavusacaktir” ifadelerini kullandi.

Kozluk Halk Egitim Merkezi ailesi adina bir sergi açtiklarini kaydeden usta ögretici Fatma Akin ise “Amacimiz insanlari sanatla birlestirmektir. Dünyaca zor zamanlardan geçiyoruz bu yüzden insanlari sanatla iç içe olmaya ihtiyaci var. Dünyadaki bazi sikintilara dikkat çekmek adina Filistin ve Dogu Türkistan’i temsil eden eserlere de yer verdik” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile