Batman'da Gerçegini Aratmayan Yangin Tatbikati Yapildi

Batman'da Gerçegini Aratmayan Yangin Tatbikati Yapildi

TPAO’nun Bati Raman Ana Kampi’nda Batman Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ekrem Canalp ve ortak tüm kurumlarin katilimiyla genis çapli bir yangin tatbikati gerçeklestirildi.

Batman Valiligi organizasyonunda yapilan genis çerçeveli yangin tatbikati; Türkiye Petrolleri Anonim Ortakligi (TPAO), Türkiye Petrol Rafinerileri (TÜPRAS), belediye, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ve polis teskilati ile koordineli olarak gerçeklestirildi.

Senaryo geregi Bati Raman Ana Kampi’nda bulunan bir lastik imalathanesinde çikan yanginda söndürme çalismalari yapildi. Binada mahsur kalan çalisanlar kurtarildi.

Bati Raman Ana Kampi’na gidip davetliler ve basinla birlikte tatbikati yerinde izleyen Vali Ekrem Canalp, tatbikat sonrasi basina açiklama yapti. Yanginlarin sürekli çikabildigine dikkat çeken Vali Canalp, "Bazen bu yanginlar bir kurumun kendi imkanlariyla söndürebilecegi küçük yanginlar olabiliyor. Ama bazen de büyük yanginlar oluyor. Öyle yanginlar oluyor ki tek kurumun kendi imkanlariyla o yangini söndürmesi mümkün olmuyor. Diger kurumlarimizin da yardim ve destek vermesiyle ancak bu tür yanginlar kontrol altina alinabilip söndürülebiliyor. Bu sekildeki yanginlar ortaya çiktigi zaman kurumlar arasi iletisim ve koordinasyon son derece önemli hale geliyor. Çünkü yangina müdahale etmek ve müdahalenin de olabildigi kadar kisa bir reaksiyon süresi içerisinde gerçeklesiyor olmasi yanginlarin büyümesini engelledigi gibi kontrol altinda tutulmasini ve hatta ilerleyen asamalarda söndürülmesini mümkün hale getirebiliyor. Bunun tersi oldugu zaman yani reaksiyon süreleri uzadigi zaman kurumlarin bir birileriyle koordinasyonu, aralarindaki koordinasyon süreleri uzadigi zaman yanginlarin daha da büyümesi, kontrol altindan çikmasi ve söndürme çalismalarinin çok uzamasi ve maddi kayiplarinin da insan kayiplarinin da maalesef artmasina sebebiyet verebiliyor. Bunun için de kamu kurum ve kuruluslarinin özellikle özel sektörle beraber tam bir koordinasyon içerisinde hareket etmesi son derece önemli. Yapmis oldugumuz bu tatbikat da kurumlar arasi iletisimi ve kurumlar arasi koordinasyonu en maksimum seviyede tutmaya yönelik bir tatbikattir" dedi.



Içisleri Bakani Süleyman Soylu’dan tebrik telefonu geldi

Mevcut tatbikatin da bu amaca hizmet ettigini belirten Vali Canalp, kurumlar arasi iletisim ve is birliginin gelisebilmesi için bu tür yangin tatbikatlarinin önemli oldugunu vurguladi. Canalp, tatbikat esnasinda Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun da kendilerini arayip tebrik ettigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile