Batman'da heyelan

Batman'ın Sason ilçesinde, aşırı yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sonrası 15 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdare Sekreteri Yusuf Karatoprak yaptığı açıklamada, 5 dozer, 5 greyder, 5 kepçe ve 100'e yakın çalışanın yaşanabilecek mevsimsel olaylara müdahaleye hazır olduğunu söyledi. Coğrafi yapısı nedeniyle çok zor bir bölge olan Sason'da özellikle sıkıntı yaşadıklarını belirten Karatoprak, yağışlar nedeniyle bölgede yolların kapanabildiğini kaydetti. Kapanan yollara anında müdahale ettiklerini ifade eden Karatoprak, şöyle dedi:

''Son dönemde yaşanan aşırı yağış bölgede yine heyelanlara neden oldu. Taşyayla, Sarıyayla, Derince ve Dörtbölük köylerine ait grup yolunda meydana gelen heyelan Mereto Dağı eteğinde bulunan 15 köy ve bunlara bağlı mezralarla ulaşımın kesilmesine neden oldu. Ekiplerimiz yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşıma açtığımız yollarda kimi zaman ikinci bir heyelan meydana gelebiliyor. Bu nedenle sıkıntı oluyor. Ama bölgeye uzman ekipler yolladık. Onların da desteği ile kısa sürede ulaşımın kesildiği köy ve mezralara ulaşılacak.''

Asılsız ihbarlar nedeniyle programların aksadığını, bu konuda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini aktaran Karatoprak, köylerden yapılan acil durum çağrılarının kimi zaman asılsız çıktığını bildirdi. Karatoprak, kış aylarında ulaşım sıkıntısı yaşanan köylerdeki hamile kadınların zor durumda kalmamaları için doğumdan 15-20 gün önce ilçe merkezi veya il merkezine gelmeleri gerektiğini vurguladı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile