Batman'da Huzura Kavusan Zore Vadisinde Doga Yürüyüsü Yapildi

Türkiye Dagcilik Federasyonu Diyarbakir Il Temsilcisi Abdurrahim Ekin: 'Parkuru 85 kisi ile tamamladik. Amacimiz doga sporlarini Türkiye'ye yaymak. Tüm dogaseverleri yürüyüs parkurlarimiza bekliyorum' Yürüyüse katilan Dicle Üniversitesi Ögretim Üyesi Adnan Ceviz: 'Doga sporlari için çok ideal bir ortam. Gönül ister ki; Türkiye'deki tüm doga sporculari gelip, buradaki kanyonu gezsin'

Batman'daki Zore Vadisi kavustugu huzurla dogaseverleri agirladi.

Batman-Diyarbakir sinirinda yer alan ve tesis edilen güvenle dogal güzellikleriyle adindan söz ettiren Zore Vadisi, bünyesinde yer alan Zore çayi ve kanyon ile izole rota arayan ziyaretçiler tarafindan tercih ediliyor.

Türkiye Dagcilik Federasyonu Diyarbakir Il Temsilciligi ve Diyarbakir Doga Sporlari Kulübü (DIDOSK) tarafindan Zore Vadisinde düzenlenen yürüyüse, Diyarbakir, Batman, Bitlis ve çevre illerden 85 dagci ve dogasever katildi.

Türkiye Dagcilik Federasyonu Il Temsilcisi Abdurrahim Ekin, gazetecilere, son 5 yildir doga sporu olarak sayisiz etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Bu vadi ve kanyonu ilk kez yüksek bir katilimla ziyaret ettiklerini dile getiren Ekin, "Parkuru 85 kisi ile tamamladik. Amacimiz doga sporlarini Türkiye'ye yaymak. Tüm dogaseverleri yürüyüs parkurlarimiza bekliyorum." dedi.

DIDOSK Yönetim Kurulu üyelerinden Yeliz Çuban, vadinin ve kanyonun doga harikasi oldugunu belirtti.

Çuban, "Kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Çevremizde çok bilinen bir yer degil, tanitimini yapmak için buraya geldik. Terapi gibi bir yer." diye konustu.

Eray Karahan, vadiyi çok begendiklerini, harika bir manzarasi oldugunu belirtti.

Faruk Erdas da, doga harikasi Zore kanyonunun turizme kazandirilmasi gerektigini düsündügünü aktardi.

Yürüyüse katilan Dicle Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ceviz ise, vadide zaan zaman suda zaman zaman da dagin eteginde, çok güzel manzaralar esliginde güzel bir yürüyüs yaptiklarini ifade etti.

Ceviz, ???????"Doga sporlari için çok ideal bir ortam. Gönül ister ki; Türkiye'deki tüm doga sporculari gelip, buradaki kanyonu gezsin." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile