Batman'da Mehmet Akif Ersoy Anildi

Batman'da Mehmet Akif Ersoy Anildi

Batman Valiligi tarafindan ve Batman Lisesinin organizasyonuyla 12 Mart Istiklal Marsi’nin TBMM’de kabulünün 102. yili ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programi düzenlendi.

Batman Il Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, Batman Lisesi ögretmenlerinden Abdülhamit Baran tarafindan yapilan günün anlam ve önemini içeren konusmanin ardindan, "12 Mart Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy" adli sinevizyon gösterimi gerçeklestirildi.

Program; siirlerin okunmasi, oratoryo ve müzik dinletisiyle devam etti. Genis katilimli anma programina Batman Vali Vekili Kadir Kiliç, Vali Yardimcisi Murtaza Ersöz, Garnizon Komutani Hava Tuggeneral Ihsan Kaplan, Il Jandarma Komutani Albay Adem Taskin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, Il Emniyet Müdürü Köroglu Kiraç, Il Milli Egitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Cumhuriyet Bassavci Vekili Fatih Aslan, TPAO Müdürü Mustafa Demir, il yöneticileri, STK’lar ile vatandaslar katildi.

Anma programi siir, kompozisyon ve resim dalinda ve Istiklal Marsi’ni güzel okuma yarismasinda dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesinin ardindan son buldu.

Batman Türk Telekom Anadolu Lisesi ögrencisi Nubahar Kaçak, Istiklal Marsi’ni en güzel okuma yarismasinda birinci oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile