Batman'da Ögrenciler 2 Bin Yillik Anadolu Lezzetlerini Ögreniyor

Batman'da Ögrenciler 2 Bin Yillik Anadolu Lezzetlerini Ögreniyor

Batman Üniversitesi Hasankeyf Meslek Yüksekokulu asçilik bölümü ögrencileri, yöre yemeklerinin yani sira uzak dogu mutfagini uygulamali olarak ögreniyor.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris ve akademisyenler, üniversitenin mutfak bölümünde sebzeli Çin makarnasi ve harire tatlisini ögrencilerle uygulamali olarak yapti. Asçilik ve mutfak sanati bölümü ögrencileriyle birlikte ögrencilerin teorik bilgilerini pratikle birlestirdiklerini söyleyen Rektör Demir, "Geleneksel bin yillik, iki bin yillik Anadolu kültürü yemeklerini bir arada harmanlayip önümüzdeki zaman dilimi içerisinde uluslararasi fuarlarda, uluslararasi arenalarda birer dünya vatandasi olarak alaninda uzman bireyler olarak mezuniyetlerinde is dünyasina hazirlanma imkanlarina simdiden kavusmus oluyorlar. Batman Üniversitesi olarak bu alt yapiyi ögrencilerimize hazirlanmis olmanin onurunu yasiyoruz” dedi.

Batman Üniversitesi Hasankeyf Meslek Yüksekokulu 2019’dan beri aktif bir sekilde egitim ve ögretim hayatina devam ettigini kaydeden Asçilik Bölümü Ögretim Üyesi Hüseyin Gül, "9 ögrenci ile basladiklari serüvenlerine 85 ögrenci ile yollarina devam ettiklerini söyledi.

Gül, “Okulumuz da dünya mutfaklari ve yöresel mutfaklarin yani sira Batman’a ait ürünleri de ögrencilerimize ögretiyoruz. Ögrenciler, ögrendikleri bu bilgileri ve donanimlarinin hepsini sektörel deneyimlerine yansitiyor. Bugün sebzeli Çin makarnasi yaptik. Yine yöresel olarak da harire tatlisi yaptik” diye konustu.

Hasankeyf Yüksek Meslek Okulu asçilik programi ikinci sinif ögrencisi Oguzhan Oguz ise dünya mutfaginin yani sira yöresel lezzetlere de yer verdiklerini belirtti.

Oguz, “Bugün okulumuzda harire tatlisi ve Uzakdogu mutfagindan sebzeli noodle yaptik. Burada sektöre hazirlik yapiyoruz. Dünya mutfagi dahilinde ve sektörde bulunan yöresel lezzetlerin tamami okulumuzda uygulamali sekilde yapiliyor. Çocukluktan beri yemege ilgim var. Bunun üzerine okulda çesitli bilgiler kattik. Hem de okulumuzun destegiyle sektörde diger arkadaslarimla birlikte Didim’de çalisarak deneyim kattik” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile