Batman'da Sifali Olduguna Inanilan Içme Suyu Ziyaretçi Akinina Ugruyor

Batman'da Sifali Olduguna Inanilan Içme Suyu Ziyaretçi Akinina Ugruyor

Batman’in Sason ilçesine bagli Yolüstü köyündeki dogal maden suyu çesmesi, basta böbrek taslari olmak üzere birçok hastaliga sifali olduguna inanan vatandaslarin akinina ugruyor.

Sason ilçesi Yolüstü köyünde bulunan çesmeye yurdun dört bir yanindan ziyaretçi geliyor. Köylüler çesmeden akan suyun sifali oldugunu ve birçok rahatsizliga da iyi geldigini öne sürüyor. Çesmeden akan suyun iltihaplanma, kireçlenme ve böbrek tasi gibi rahatsizliklara iyi geldigine inanan ziyaretçiler, köye gelerek günlerce köyde konaklayip sudan içerek sifa bulmaya çalisiyor. 10 yildir çesmeye gidip geldiklerini belirten vatandaslardan Halit Kisa, "10 yildir bu suyu biliyoruz. Çok faydali oldugunu biliyoruz. Bu sifali suyun özellikle böbrek ve bagirsak hastaliklarina çok iyi geldigi söyleniyor. Biz de sifa bulmak için buraya geliyoruz. Herkesi bu çesmeye davet ediyorum" dedi.



"Ablam bu su sayesinde ameliyat olmaktan kurtuldu"

Sifa bulmak amaciyla Diyarbakir’in Silvan ilçesinden içme suyuna gelen vatandaslardan Nebiha Kolehan, "Bu çesmeye gelenler sifa bularak gidiyor. Yanimda bulunan bu ablam 7 yildir çesmeye gidip geliyor. Normalde bende tas vardi, ameliyat olmam gerekiyordu. Çok sükür ameliyata gerek kalmadi diyor. Annemin de her iki böbreginde tas vardi, bunun için getirdik. Insallah sifasini bulur” diye konustu.

Türkiye’nin dört bir yanindan gelen ziyaretçiler, günlerce köyde konaklayarak hem suyu içiyor, hem de kaplara doldurup götürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile