Batman'da Tuz Terapi Merkezi Kuruldu

Batmanlı girişimci Vahit Yakşi, Pakistan'dan getirdiği 20 ton kaya tuzu ile Batman'da 3 odalı tuz terapi merkezi kurdu.

Yakşi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk olma özelliğine sahip terapi merkezinin 200 bin liraya mal olduğunu söyledi.

Organ nakli, kalp hastaları, kanser hastaları ve yüksek tansiyon hastalarının buradan yararlanamadığını aktaran Yakşi, öksürük, soğuk algınlığı, astım, kronik hastalıkları, bronşit, sinüzit, kulak enfeksiyonları, alerji kaynaklı cilt sorunları, egzama ve deri iltihabı, sedef hastalıkları, uykusuzluk ve eklem ağrıları olanların merkezlerinde yararlanabileceklerini ifade etti.

Bölgede tuz terapisinin olmadığına dikkat çeken Yakşi, vatandaşların daha önce terapi için Nahçıvan'a gittiklerini kaydetti.

10 seans süren terapinin 250 lira olduğunu bildiren Yakşi şöyle konuştu:
"Avrupa'da bu tür tuz odaları yaygındır. 'Avrupa'da varken neden burada kurmayalım' dedik ve bu merkezi kurduk. Buradaki tuz himalaya tuzudur. Salt kaya tuzudur. Bu tuz odaları öksürük, soğuk algınlığı, astım, kronik hastalıkları, bronşit, sinüzit, kulak enfeksiyonları, alerji kaynaklı cilt sorunları, egzama ve deri iltihabı, sedef hastalıkları, uykusuzluk ve eklem ağrıları olan ve sigara bırakmak isteyenler buradan yararlanabiliyor."
Tedavi için daha önceleri yurtdışına gittiklerini aktaran Aydın Yakar ise Batman'da böyle bir merkezin açılmasının önemli bulduğunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile