Batman, Şili, Amerika ve İngiltere'ye mermer ihraç edecek

TUSKON'un düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü etkinliğine katılan İlk Mermer Karmersan AŞ, beklentinin üstünde sipariş talepleri alarak Batman'a döndü.<

  TUSKON ' un düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü etkinliğine katılan İlk Mermer Karmersan AŞ , beklentinin üstünde sipariş talepleri alarak Batman ' a döndü .

BAGİAD ( Batman Genç İşadamları Derneği ) genel sekreteri Ali Eryılmaz ile Dünya Ticaret Köprüsü etkinliğine Batman ' dan katılan tek firma olduklarına dikkat çeken İlk Mermer Genel Müdürü Mehmet Fadıl Dalay , farklı ülkelerdeki işadamlarından olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti . Etkinliğin oldukça verimli geçtiğini belirten Dalay , " Öncelikle bu etkinliğin Türkiye ' deki en ciddi ticari etkinlik olduğunu söylemek isterim . 4 gün boyunca görüşmelerde bulunduğumuz 15 farklı ülkeden 40 işadamının hepsinden de olumlu tepkiler aldık , bunun yanında ciddi iş bağlantısı ve sözler aldığımız 7 tane firma oldu . Bunların ikisi Suriye , ikisi İngiltere , bir Şili , bir Irak ve bir de Amerika ' dan . " dedi .

135 ülkeden 2 bin 500 , Türkiye ' den 2 bin 500 işadamının katıldığı etkinliğe katılan firmalardan Batman ' ı ziyaret sözü aldıklarını belirten Dalay , İstanbul ' da bulundukları süreçte sadece ticari bağlantı değil kenti tanıtmak için de büyük çaba sarf ettiklerini söyledi .

Batman Genç İşadamları Derneği ' nin genel sekreteri Ali Eryılmaz ' ın çabalarıyla Amerika ' nın Colorado eyaletinin meclis heyetiyle de birebir görüşme imkanı bulduklarını belirten Dalay , " Belediye başkanı Paul Natale ve meclis üyeleriyle yaptığımız yemekli görüşmede Batman ' ı ve güzelliklerini tanıtıp kendilerini Batman ' a davet ettik . Bizleri çok iyi şekilde ağırlayan Uluslararası Sağlık ve Eğitim Derneği ( USEDER ) üyelerine ve bu etkinliğe katılmamıza vesile olan Batman Genç İşadamları Derneği ( BAGİAD ) ' ne şirketim adına teşekkürlerimi sunarım . " diye konuştu .

İlk Mermer Karmersan AŞ 1989 yılında Batman ' da mermer fabrikası olarak başladığı madencilik sektöründe günümüzde ciddi bir yer edindi . Şu anda ciddi mermer ve bazalt rezervlerini elinde bulunduran firma Çin , Irak ve Suudi Arabistan ülkelerine ihracat yapmakta , birçok ülkeden yeni talepler almaktadır .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile