Batman Üniversitesi'nde Kalite Yönetim Süreçleri Konulu Toplanti Düzenlendi

Batman Üniversitesi'nde Kalite Yönetim Süreçleri Konulu Toplanti Düzenlendi

Batman Üniversitesi Kalite Koordinatörlügü tarafindan ’Kalite Yönetim Süreçleri’ konulu bilgilendirme toplantisi düzenlendi. Rektörlük makaminda gerçeklestirilen ziyarette karsilikli fikir alisverisinde bulunuldu.

Bati Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen toplantiya Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Baskani Prof. Dr. Muhsin Kar, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Necmettin Sezgin ile Prof. Dr. Rohat Cebe, Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertugrul ile birim kalite komisyon üyeleri katildi.

Batman Üniversitesinin akademik ve fiziki durumu hakkinda Prof. Dr. Muhsin Kar’i bilgilendiren Rektör Demir, Batman Üniversitesi’nin kalite süreçlerinde hizla ilerledigini ve bu süreci en iyi sekilde tamamlayarak kaliteyi kurum kültürü haline getirmek istediklerini kaydetti.



“Kalite gelecek için güncel yeterlilige sahip olmaktir”

YÖKAK kalite güvence sistemleri hakkinda bilgiler veren Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversitelerin bu süreçte neler yapmalari gerektigini anlatarak kalite kültürünü yaymak için çalismalarin devam ettigini belirtti.

Kalite olusumunun bölgesel kalkinma odakli çalismalara da önemli katkilar sundugunu ifade eden Prof. Dr. Muhsin Kar, paydaslarla olan iliskilerin ve memnuniyetlerin de kalite konusunda etkili oldugunu dile getirdi. Kalkinma orani, devamlilik, ve gelisime açiklik konulari hakkinda da katilimcilari bilgilendiren Kar, üniversitelerin toplumsal faydayi saglama konusundaki misyonlarindan bahsetti. Teknolojik gelismelerin avantaj ve dezavantajlarindan söz eden Kar, is gücü kayiplari ve dengesiz is dagilimi konularina iliskin bilgilendirmeler yapti. Kar “Yasanan degisimlerle birlikte yeni meslekler ortaya çikti ve is yapma seklimiz de degisti. Pandemi süreci ile birlikte uzaktan çalisma zorunlugu ortaya çikti. Bu nedenle bizler de yasanan bu degisimlere ayak uydurmali ve yetkinliklerimizi gelistirmeliyiz. Kalite gelecek için güncel yeterlilige sahip olmaktir. Bu kapsamda toplumun yeniçaga ayak uydurabilmesi, yetkinligi, çalisma isteginin bulunmasi ve yasam boyu ögrenmeye açik olmasi en önemli beklentilerimizdendir” diye konustu.



“Üniversitemiz kalitesini tescilleyerek kalite yönetimi sistemi belgesini aldi”

Konferansin ardindan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, kalite sürecinin üniversitemiz açisindan önemine deginerek üniversite olarak TSE tarafindan verilen ISO 9001:2015 Kalite Yönetimi Sistemi Belgesini aldiklarinin müjdesini verdi. Kalite sürecinin uzun bir yolculuk oldugunu ve Batman Üniversitesinin bu yolculugu basari ile tamamlayacagina inancinin tam oldugunu dile getiren Rektör Demir, sürece destek veren tüm personele tesekkür etti.

Program, Prof. Dr. Muhsin Kar tarafindan ISO 9001:2015 Kalite Yönetimi Sistemi Belgesinin Prof. Dr. Idris Demir’e takdim edilmesinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile