Batman Valisi Ahmet Deniz Açıklaması

Batman Valisi Ahmet Deniz Açıklaması

Batman Valisi Ahmet Deniz, bölgede yaşanan terör olaylarına karşı devletin kararlı duruşu ve halkın tepkisi sayesinde terörle mücadelede önemli bir mesafe alındığını vurguladı.

İstanbul’dan kente gelen işadamlarıyla buluşan Batman Valisi Ahmet Deniz, açıklamalarda bulundu. Deniz, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı halkın demokrasi mücadelesi verdiğine dikkat çekerek, “Batman 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin tüm meydanlarında olduğu gibi yürekli bir duruşu sergileyerek, 29 gün boyunca terörün her türlüsüne karşı haykırdı. Özelikle binlerce vatandaşımız PKK terör örgütünü yüksek bir sesle lanetledi. Bizim insanımız artık terörden bıkmış. Kim ne yaparsa yapsın halkın devletin yanında durduğu kararlılığını görüyoruz. Bize düşen bir terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadeleyi sürdürmektir” dedi.

Batman’ın ticaret potansiyeli ve genç nüfusunun yüksek olduğuna değinen Vali Deniz, “Batman, 566 bin nüfusu ile çok hareketli ve canlı bir şehir. Batman’da girişimci ruhu olan ve genç bir nesil yaşamaktadır. Batman’ın Habur sınır kapısının uzaklığı 1,5 saat, Suriye hakeza öyle, bu önemli bir avantajdır. Batman birçok ile oranla yatırım için ticaret potansiyeli yüksek olan bir ilimizdir. OSB’de yer olmadığından dolayı 80 tane girişimci sırada bekliyor. Biz hızlı bir şekilde 7-8 ay içerinde ek OSB açmayı düşünüyoruz. Özelikle dışarıdan gelen yatırımcıya her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız” diye konuştu.

İşadamlarını Batman’da yatırım yapmaya davet eden Vali Deniz, “Batman’a yatırım yapmak isteyen yatırımcıların hiçbir kaygısı olmasın, PKK terör örgütünün de artık son çırpınışları, çünkü onlar tabanını kaybetti. Buraya katkı yapan herkes kazanır. Ben ilin valisi olarak, rehberiniz olmayı, işinizi her açıdan takip etmeyi kendime görev edinmeye hazırım. Bu konuda hiçbir tereddüdünüz olmasın. Batman, ufku ve geleceği olan bir şehirdir” ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile