Batman Valisi Canalp, Nisan Ayi Asayis Verileni Paylasti

Batman Valisi Canalp, Nisan Ayi Asayis Verileni Paylasti

Batman Valisi Ekrem Canalp asayis toplantisinin üçüncüsünde basin mensuplariyla valilik toplanti salonunda bir araya gelerek Nisan ayinda meydana gelen önemli asayis olaylariyla ilgili bilgileri paylasti.

2023 Nisan ayi ve 2024 Nisan ayinin rakamlarini karsilastirmak suretiyle bilgi paylasan Vali Canalp, “Asayis olaylarina baktigimiz zaman geçen yilin nisan ayina göre yüzde 6’lik bir azalma meydana geldigini görmekteyiz. Geçen yilin nisan ayinda 951 asayis olayi meydana gelmis iken bu nisan ayinda 896 asayis olayi meydana gelmistir. Mala karsi islenen is yerinden, kurumdan ve evden hirsizlik, yankesicilik, dolandiricilik gibi 9 önemli suçta ise geçen yilin nisan ayina göre yüzde 34’lük bir düsüs yasanmistir. Asayis olaylarindaki aydinlatma oranlarimiz da gün geçtikçe artmaktadir. Aydinlatma oranimiz geçen yil nisan ayinda yüzde 86 iken, bu yilki nisan ayimizda yüzde 89’a yükselmistir. Mahkemelerce haklarinda yakalama karari çikartilan kisilere yönelik de gayretli sekilde devam etmektedir. Geçen yil nisan ayinda 750 kisi yakalayip mahkemelere, cezaevlerine teslim etmis iken, bu nisan ayinda bu rakam bin 288’e çikmistir. Bu da yüzde 72’lik bir artisa karsilik gelmektedir. Esasen asayis olaylarindaki hizli düsüslerdeki temel nedenlerinden bir tanesi de ‘suç makinesi’ diye tabir etmis oldugumuz, suç islemeyi aliskanlik haline getirmis olan bu sekildeki aranan kisilerin yakalanarak cezaevlerine teslim edilmis olmasidir” dedi.



“11 kisi tutuklanarak cezaevlerine teslim edilmistir”

Narkotik suçlar ile ilgili bilgi veren Vali Canalp “Narkotik suçlar, uyusturucuyla mücadele her zaman için toplumumuzun da Batmanimizin da temel önceligidir. Biz bu öncelik çerçevesinde hareket etmeye de devam ediyoruz. Geçen yila oranla yüzde 79’luk bir narkotik olaya müdahalemiz söz konusudur. 179 narkotik olaya nisan ayi içerisinde kolluk görevlilerimiz tarafindan, polis ve jandarma tarafindan müdahale edilmistir ve oransal olarak da bir önceki yilin nisan ayina göre yüzde 79’luk bir müdahale edilen olay sayisindaki artisi ifade etmektedir. Gene narkotik olaylarla ilgili nisan ayi içerisindeki 11 kisi tutuklanarak cezaevlerine teslim edilmistir. 2024 yilinin ilk dört ayinda narkotik suçlardan, uyusturucudan tutuklanan kisi sayisi da Batmanimizda 68’e yükselmistir. Kaçakçilik ve organize suçlarla ilgili 6 sahis hakkinda adli islem yapilarak tutuklanmis ve cezaevine teslim edilmistir” diye konustu.



“Siber suçlardan da 17 kisi tutuklanarak cezaevine teslim edilmistir”

Siber suçlar ile ilgili 17 kisi tutuklanarak ceza evine gönderildigini belirten Vali Canalp “Siber suçlar, bir baska ana basligimizdir. Türkiye’de de, Batman’da da gittikçe artan bir trend gösteren siber suçlara karsi da özel bir parantez açtik ve suçlarla ilgili de çok özel bir çalismayi polis ve jandarma olarak hali hazirda yürütüyoruz. Nisan ayi içerisinde toplam 334 adli islem yapilmistir ve siber suçlardan da 17 kisi tutuklanarak cezaevine teslim edilmistir” dedi.

Göçmen kaçakçiligi ile ilgili olarak 10 olaya müdahale edildigini belirten Vali Canalp, “11 sahis hakkinda adli islem yapildi, 12 yabanci uyruklu sahis için de adli islem uygulanarak Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edildi” diye konustu.



“Nisan ayinda 90 kaza meydana gelmistir”

Nisan ayinda yasan trafik kazalari ile ilgili veriler paylasan Vali Canalp “Trafik kazalari yönünden baktigimiz zaman 2023 yili nisan ayinda 133 yaralamali trafik kazasi meydana gelmis iken bu yil nisan ayinda 90 kaza meydana gelmistir. Bu da geçen yilin ayni ayina göre yüzde 32’lik bir azalmaya karsilik gelmektedir. Bu kazalar neticesinde maalesef 169 vatandasimiz da yaralanmistir. Trafikteki maddi hasarli kaza oranlarindaki düsüs orani da toplamda yüzde 16’ya tekabül ediyor. Geçen sene ve bu sene nisan ayi içerisinde ölümlü trafik kazasi meydana gelmemistir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile