Batman Valisi Turhan: Eğitimdeki eğitimdeki başarı sorunları çözüm noktası

Batman Valisi Ahmet Turhan, okul sayısının artması ve sosyal destek projeleri kapsamında 800 öğrencinin dershanelere gönderilmesinin LYS'de elde edile

Batman Valisi Ahmet Turhan, okul sayısının artması ve sosyal destek projeleri kapsamında 800 öğrencinin dershanelere gönderilmesinin LYS'de elde edilen başarıda etkili olduğunu söyledi. Turhan, "Bölgede ekonomik, sosyal, siyasal birçok problemin en temel çözüm noktası olarak eğitimi görüyoruz. Bu başarımızın artmasında eğitim kurumlarımızın çalışması takdire değerdir." dedi.

Eğitimde her yıl artan başarıda, bölgeye yapılan eğitim ve sosyal destek programları ile eğitim camiasının gayret ve çabalarının da önemli rol oynadığına dikkat çeken Vali Turhan, başarıların bölgedeki huzur ve refahın artmasına da vesile olacağını ifade etti. Son yıllarda eğitimde büyük atılımlar yapan Batman, 2007 ÖSS sonuçlarına göre sözel puan sıralamasında Türkiye 64.si iken, 2010 LYS'de Türkçe-Sosyal sıralamasında Türkiye 5.'liğine yükseldi.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Batman'da SODES kapsamında yürütülen 'Hedef İlk 15' Projesi kapsamında 2008-2009 eğitim öğretim yılında 3.500 öğrenci ÖSS kurslarından yararlandırıldı. Bu yıl da ekonomik durumu iyi olmayan 800 öğrenci valilik tarafından dershaneye gönderildi.

Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, elde edilen başarının, son yıllarda yapılan tüm çalışmaların bir ürünü olduğunu kaydetti. Akboğa, şöyle konuştu: "İlimizde son yıllarda okullaşmada önemli yatırımlarımız hizmete girdi. Son 3 yılda 715 derslik hizmete sunuldu. Sadece bu yıl Anadolu kapsamında 4 okul açıldı. Halk eğitimi merkezlerimizden 31.556 kursiyer faydalandı. Öğretmenlerimiz aile ziyaretleri yaptı, ailelere yönelik bireysel, grup rehberlik çalışmaları yapıldı."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile