Batmanli Çiftçi Yetistirdigi 53 Kilo 300 Gramlik Karpuzuyla Diyarbakir'a Rakip Oldu

Batmanli Çiftçi Yetistirdigi 53 Kilo 300 Gramlik Karpuzuyla Diyarbakir'a Rakip Oldu

Batman’a bagli Balpinar beldesinde çiftçilik yapan 47 yasindaki Safi Kandemir, yetistirdigi 53 kilo 300 gramlik karpuzla Diyarbakir karpuzuna rakip oldu.

Baba meslegi çiftçiligi 30 yildan beri sürdüren Safi Kandemir, 30 dönümlük tarlasinda yüzde yüz organik yetistirdigi karpuzlarin büyüklügü ile bu zaman kadar Diyarbakir’da yetistirilen büyük boy karpuzlara rakip oldugunu iddia etti. "Ektigimiz karpuzun en büyügü 53 kilo 300 gram çikti" diyen Kandemir, özel olarak yetistirdiklerini kaydetti.

Hayvan ve tavuk gübresiyle yetistirdigini aktaran Kandemir, "Sabah saat 05.00’te kalkarim, aksam 17.00’ye kadar bekçilik ve bakimini yaparim. Çapasi, ilaçlamasini hepsini özel yapariz. Insan nasil bir çocuk yetistiriyorsa biz de öyle yetistirdik bu kapuzlari. Tohumumuz ata tohumudur. Orijinal ata tohumudur, test edebilirler. Karpuzumuz yüzde yüz organiktir. Karpuzumun kilosu 2,5-3,5 arasinda satiliyor. Karpuzumuz 53 kilo 300 gram çikti. Ben iddiali bir sekilde Diyarbakir karpuzuna rakibim. Ve her sekilde orijinalliginde, renginde, agirliginda her seyinde varim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile