Battalgazi'de 10 Bin Depremzede Çocuga Egitim Verildi

Battalgazi'de 10 Bin Depremzede Çocuga Egitim Verildi

Kahramanmaras merkezli 6 Subat’taki depremlerden etkilenen Malatya’da, depremzede çocuklar Battalgazi Belediyesi tarafinda açilan yaz spor okullarinda moral bulurken, yaz dönemini kurslarda degerlendirdi. Yaklasik 10 bin gencin egitim aldigi yaz kurslari tamamlanirken, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder gençlerin kurslar sayesinde deprem psikolojisinden uzaklastigini ifade etti.

Battalgazi Belediyesi tarafindan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü destekleriyle depremden etkilenen çocuklarin moral ve motivasyonunu artirmak, yaz aylarini sportif etkinliklerle geçirmelerini saglamak amaciyla 18 bransta yaklasik 10 bin çocuga egitim verildi.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimatlari dogrultusunda verilen kurslarda çocuklar depremin yasattigi psikolojiden uzaklasirken, egitim ögretim öncesinde moral buldu.

Battalgazi Belediyesi Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlügü organizasyonunda yapilan yaz spor okullari sayesinde çocuklarin hayata pozitif bakmaya basladigini ifade eden Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, "Depremlerden yetiskinlerin yani sira çocuklarda ciddi anlamda etkilendi. Çocuklarin psikolojisini düzeltmek için belediye olarak yaklasik 18 bransta faaliyete geçirdigimiz yaz okullarini gençlerimize kazandirdik. Basketbol, tekvando, karate, tenis, satranç, tenis, voleybol gibi 18 bransta çocuklarimizi sporla bulusturmak, yeni egitim ögretim yilina hazirlamak ve psikolojilerini düzeltmeyi amaçladik. Bu noktada Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz ve Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügümüz birlikte çalisiyoruz. On binlerce çocuk yaz okullarindan faydalandi. Yaz okullarindaki kurslara katilan ögrencilerin okul döneminde yetenekli olduklari spor bransinda kendilerini gelistirecekler. Yaz okullarinda çocuklarin yetenekli olduklari spor branslarini da belirliyoruz. Yaptigimiz görüsmelerde çocuklarin severek geldigini, faaliyetlere katildigini görüyoruz. Çocuklarin psikolojilerinde ciddi farklilasma oldugunu, hayata daha pozitif baktiklarini müsahede ediyoruz. Bu durum da bizi sevindiriyor. Yaz spor okulunu bitti ama bizim gençlere yönelik olarak yaptigimiz faaliyetlerimiz devam edecek" ifadelerini kullandi.

Yaz okullarina katilan çocuklar kurslar sayesinde güzel vakit geçirdiklerini belirterek, açilan kurslardan dolayi Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkür ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile