Battalgazi'de Depremzede Çocuklara Bisiklet Hediye Edildi

Battalgazi'de Depremzede Çocuklara Bisiklet Hediye Edildi

Battalgazi Belediyesi, konteynerde kalan 500 çocuga bisiklet hediye etti.

Battalgazi Belediyesi tarafindan Bagcilar Belediyesi destekleriyle kurulan konteynerde kalan 500 çocuga bisiklet sürprizi yapildi. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Bagcilar Belediyesi bizim her daim yanimizda oldular. Depremin yaralarini el birligiyle saracagiz” dedi.

Battalgazi Belediye tarafindan Kahramanmaras merkezli 6 Subat’taki depremlerden etkilenen Malatya’da depremzedelerin yaralarinin sarilmasi ve depremzedelere moral, motivasyon olmasi için etkinlikler yapilmaya devam ediliyor. Depremin ilk anindan itibaren depremzedeler için seferber olan Battalgazi Belediyesi çocuklar için de bir birinden farkli etkinliklere imza atiyor.

Çocuklar hayal ettigi bisiklete kavustu

Battalgazi Belediyesi tarafindan Bagcilar Belediyesi’nin destekleriyle kurulan konteyner kentte kalan çocuklarin bisiklet istemesi üzerine 500 çocuga bisiklet hediye edildi. Battalgazi Belediyesi ve Bagcilar Belediyesi ortakligiyla yapilan etkinlikte hayal ettikleri bisikletlerine kavusan çocuklarin mutluluklari gözlerinden okundu. Konteyner kentte düzenlenen programa AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, Bagcilar Belediye Baskan Yardimcisi Cengiz Pacci ve çok sayida davetli katildi.

Protokol üyeleri çocuklara bisikletlerini teslim ederken Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, depremin ilk anindan itibaren depremzedelerin yaninda olduklarini ifade etti.

“Birlik içerisinde bu süreci atlatacagiz”

Birlik beraberlik içinde sürecin atlatilacagini ifade eden Baskan Güder, “Depremin yasandigi gün 4.30’da valilikte milletvekillerimizle belediye baskanlarimizla bir araya geldik. Bu depremi nasil atlatabiliriz onun kaygisi içinde olduk. Sükürler olsun birlik ve beraberligin meyvesini hep beraber almis olduk. Ilk andan itibaren devletimize ait olan tüm kurumlari sizlerin istifadesine açtik. Tabi biz Müslüman bir ümmetiz. Islam’da söyle bir ifade var; Müminler kardestir. Diger taraftan müminler bir vücudun azasi gibidir. O gün Malatya’miz, Battalgazi’miz nasil etkilenmis ise Bagcilar da yasayan halkimiz da etkilendi ve bu aciyi bizlerle hissetti. Bagcilar Belediyemiz ilk andan itibaren hemen yanimizda bitiverdiler. bize destek oldular, bizim yaralarimizi sarmaya çalistilar, bize derttas oldular. Hepsine yürekten tesekkür ediyorum. Özellikle baskanimizin sahsinda tüm belediye personellerine ve Bagcilar halkina yürekten tesekkür ediyorum. Bizi dün yalniz birakmadiklari gibi bugünde yalniz birakmadilar. Yaralarimizi tamamen sarana kadar yarinda yanimizda olacaklar. Bu yaralarimizi hep birlikte saracagiz. Insallah bu süreci atlatacagiz. Sundan emin olun biz her daim sizlerin yanindayiz ve olmaya da devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“ Kisa sürede yaralari saracagiz”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, “Bagcilar Belediye Baskanimiza ve ekibine ayrica tesekkür ediyorum. Buranin yapilmasinda, alt yapisinin olusturulmasinda Battalgazi Belediyemizle beraber var güçleriyle çalistilar. Çadirlardan konteyner kentlere geçtik. Allah nasip ederse bu senenin sonunda kalici konutlarimiza da geçmeye baslayacagiz. Ilk etapta Malatya’mizda 2 bin 500’ e yakin kalici konutumuza depremzede hak sahiplerimizi yerlestirmeye çalisacagiz. Daha önce belediye baskanimizin ve ilçe baskanimizin büyük gayretleriyle kentsel dönüsümüne basladigimiz Sehit Fevzi Mahallesini nasil teslim ettiysek, kalici konutlarimizi da peyder pey hak sahiplerine teslim edecegiz .Bundan hiçbir depremzede kardesimiz endise duymasin. Bir taraftan konutlarimizi insa ederken diger taraftan da çarsimizin 2 ay içerisinde temellerinin atildigina hep beraber sahit olacagiz” seklinde konustu.

“Bagcilar belediyemiz ilk günden bu yana Battalgazi’deler”

Desteklerinden dolayi Bagcilar Belediyesi’ne tesekkür eden AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, “Bagcilar Belediye Baskanimiz depremin ilk gününden bu yana Battalgazi’mizde. Battalgazi Belediyemiz ile birlikte bu konteyner kenti olusturulmasi adina gayret ve çaba sarf ettiler. Abdullah Baskanim defalarca buraya geldi. Burada hem Malatyali kardeslerimizin hem de bu konteyner kentte bulunan degerli vatandaslarimizla bir araya geldiler. Bizler bugün beraberlik içinde mutlu bir günü yasiyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum“ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile