Milli Mücadele Kampi programi çerçevesinde, Battalgazi Belediyesi ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan gençlere milli bilinci asilamak ve gençlerin milli mücadele ruhunu yerinde görmelerini saglamak amaciyla Çanakkale gezisi düzenlendi.
Çanakkale Milli Mücadele Kampi’na katilan ögrenciler, Çanakkale’de kahramanlik mücadelesi verilen alanlari ve sehitlikleri gezme firsati bulacak. Battalgazi ilçesinde ögrenim gören 30 ögrencinin katilimiyla düzenlenen gezi programi vesilesiyle, gençler hem deprem psikolojisinden kurtulacak hem de tarihi kültürü yerinde görerek.
Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in gençlere her daim destek verdigini belirten AK Parti Malatya Il Gençlik Kollari Baskani Muhammed Sinan Özhüsrev, “Gençlik Spor Bakanligimiz ve Battalgazi Belediyemizin ortaliginda yapilan bu çalisma, Malatyali gençlerin gelisimi açisindan çok önemli ve degerli. Yasamis oldugumuz depremin üzerimizde büyük bir psikolojik sikintisi oldu. Gençlerimizi en güzel sekilde destekleyebilmek adina böylesi sehir disi programlarina AK Parti Gençlik Kollari olarak çok önem veriyoruz. Battalgazi Belediye Baskanimiz gençlere her daim destek veriyor. Ne zaman kapisini çalsak bizleri geri çevirmiyor. Biz kendisinden Battalgazi’nin abisi diye bahsediyoruz gençler olarak. Allah razi olsun, baskanimiz her zaman gençler için imkan ve firsat olusturuyor. Ben Osman Güder baskanimiza çok tesekkür ediyorum" dedi.
Söz konusu gençler olunca akan sularin durdugunu ifade eden Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Cumhurbaskani Erdogan’in gençlere önem verdigini ve onlari gelecege hazirlama noktasinda ciddi gayretleri oldugunu söyledi.
Bu çerçevede Cumhurbaskani Erdogan’in talimati ile gençlerin her zaman yaninda olduklarini belirten Güder, “Bu vesileyle gençlerimizi milli mücadelenin devlestigi, Türkiye’nin bagimsizlik sembolü olan Çanakkale’ye gönderiyoruz. Gençlerimiz orada üzerlerine türkülerin, agitlarin yakilmis oldugu, toprakla bulusan ceddimizin, atalarimizin nasil bir mücadele verdiklerini yerinde görüp hissedecekler. 6 Subat depreminin ardindan gerek fiziki gerekse psikolojik anlamda hasarlar olustu insanlarda. Çocuklarimiz ve gençlerimiz bundan en çok etkilenen kesim oldu. Bizler de onlarin yaninda oldugumuzu hissettirmek adina böyle bir programi düzenledik. Gençler bizim gelecegimiz. Gençler söz konusu olunca akan sular duruyor. Emaneti teslim edecegimiz gençlerin donanimli ve saglikli bir sekilde yetismesi lazim. Bu noktada elimizden ne geliyorsa yaptik, yapamaya devam edecegiz.” dedi.
Gezi programina katilan Sefa Düzenli isimli genç ise “Osman Baskanimiza ve Battalgazi Belediyesi’ne çok tesekkür ediyoruz. Baskanimiz bizlere her zaman bu tarz imkanlari sunuyor. Ne zaman kapisina gitsek ne zaman gençlik için bir proje sunsak hiç süphesiz her zaman isteklerimizi gerçeklestiriyor. Allah razi olsun çok tesekkür ederiz baskanimiza.” ifadelerini kullandi. Efehan Güler isimli genç ise, “Bize bu imkanlari sundugu için Osman Baskanimiza özellikle tesekkür ederim. Çanakkale gezisine 30 arkadas hep birlikte gidecegiz. Çanakkale Milli Mücadelenin devlestigi bir ilimiz. Orada tarihimizi görüp hissedecegim için çok mutluyum" diye konustu.
Battalgazi'de Ögrenciler, Çanakkale'ye Ugurlandi
Battalgazi Belediyesi ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen program ile ilçede egitim gören ögrenciler, Çanakkale Milli Mücadele Kampi’na katilmak için Çanakkale’ye ugurlandi.



















