Battalgazi Devlet Hastanesi Çarsamba Günü Açiliyor

Battalgazi Devlet Hastanesi Çarsamba Günü Açiliyor

Malatya’da yapimi tamamlanan Battalgazi Devlet Hastanesi 22 Haziran çarsamba günü hizmet vermeye basliyor. Hastaneyi ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, yeni hastanenin Malatyalilara hayirli olmasini diledi.

Battalgazi ilçesi Firat Mahallesinde bulunan Devlet Hastanesi eski binasinin yikilmasi ile bölgede dogan hastane ihtiyaci sonrasi Saglik Bakanligi tarafindan 300 yatakli yeni bir hastane yapilmasi 2009 yilinda temelleri atilan Battalgazi Devlet Hastanesi tamamlandi. Tüm hazirliklarin tamamlanmasi ile birlikte Battalgazi Devlet Hastanesi 22 Haziran Çarsamba günü kapilarini açiyor. Acil servis ve poliklinik hizmetleri vermeye baslayacak hastaneyi ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, Bashekim Erhan Berk’ten bilgiler aldi.

Malatya’ya yeni bir hastane daha kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Tüfenkci, “Çarsamba günü Insallah acil servis ve poliklinik hizmetleri ile hasta kabulüne baslaniliyor. Hastanemize atanan Bashekimimiz Erhan Berk ve ekibine de basarilar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Fiziki olarak güzel bir hastanenin yani sira özelikle hasta konforu açisindan da modern bir hastaneyi bölgeye kazandirdiklarinin altini çizen Tüfenkci, eksikliklerin de kisa sürede giderilecegini söyledi.



Hastanenin 2019 yilinda temellerinin atilmasi sürecinde muhalefet partilerinin açiklamalarini da hatirlatan Tüfenkci, “Eski devlet hastanemizin yikilarak yeni yerine tasinmasiyla bu bölgede ihtiyaç olan hastanenin yapilmasi için gayret gösterdik ve bugünlere geldik. O gün biz söz verdigimizde dalga geçen ve hayal oldugunu ileri süren muhalefet buraya muayene olmaya geldiklerinde buranin gerçek oldugunu görürler” dedi.

Geçtigimiz hafta meclisten geçen yeni saglik kanunu ile birlikte saglikçilarin da özlük haklarinin iyilestirilmesi içinde adimlarin atildigini ifade eden Tüfenkci, hizmete baslayacak olan hastanenin herkese hayirli olmasini dileyerek emegi geçenlere de tesekkür etti.

Toplam 60 bin kapali insaat alanina yapilan 300 yatakli Battalgazi Devlet Hastanesi 2 bloktan olusuyor. Nitelikli hasta odalari, son teknolojiye sahip tibbi cihazlari, konforlu, modern poliklinikleri, yüksek standartlardaki ameliyathaneleri ile ilçedeki saglik sorunlarina çözüm olacak, Battalgazi Devlet Hastanesi hizmet kalitesinde çitayi yukari tasiyacak.

Hastanenin yapimi tamamlandiginda, 104’ü tek yatakli, 80’i iki yatakli olmak üzere 184 nitelikli hasta odasi, 12 ameliyathanesi, 90 poliklinigi ile hizmet verecek. 36 yogun bakim yatak sayisinin bulundugu hastanede 5 diyaliz ünitesi, 10 palyatif servis 10 ve 2 yanik ünitesi ile hizmet verecek. Acil serviste ise 8 poliklinik yer alacak.

32 bin 508 metre kare alan üzerinde insa edilen hastanenin 192 araç kapasiteli kapali otoparki ile 411 araç kapasiteli açik otoparki toplam 603 araç kapasitesi mevcut.

Ayrica yeni hastane binasi insaatinda 222 adet deprem izolatörü de kullanilarak depreme dayanikli olarak insa edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile